Unge Høyre-saken:

Erna Solberg: - Du kan trygt sende barna dine til Unge Høyre

Høyre-lederen ville ikke hatt problemer med å sende sine egne barn på Unge Høyre-arrangementer.

VILLE SENDT EGNE BARN: Erna Solberg sier hun ikke hadde vært bekymret for å sende sine egne barn på Unge Høyre-arrangementer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VILLE SENDT EGNE BARN: Erna Solberg sier hun ikke hadde vært bekymret for å sende sine egne barn på Unge Høyre-arrangementer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Alle foreldre kan føle seg trygge når de sender barna sine til Unge Høyre-arrangementer, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagbladet.

Det er nå kommet 21 varsler om seksuell trakassering i Høyre. Ti av disse er rettet mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise, og mandag ba statsadvokaten politiet om å foreta innledende undersøkelser av en anklage mot Tonning Riise.

Søndag kveld innrømmet også partileder Erna Solberg at Høyre har sviktet i å gjøre ungdomspartiet sitt til et trygt sted for alle. Solberg ville likevel ikke nølt med å sende sine egne barn på konferanser og møter med Unge Høyre i tida som kommer.

- Jeg ville ikke vært bekymret dersom mine bare gikk på arrangementer i Unge Høyre-regi. Hvis det er noen organisasjon som kommer til å ha stor årvåkenhet på seksuell trakassering framover, så er det Unge Høyre, lover Solberg.

Tonning Riise trakk seg som Unge Høyre-leder sent på kvelden 10. januar. Han er nå sykemeldt. Høyre opplyser at de jobber for å ivareta Tonning Riise.​

- Kunnskapen vi nå har om å jobbe med den skiftende gruppen av ledere i ungdomsorganisasjonen er noe vi må huske på hele tiden. Vi må snakke om dette hele tiden. Vi må spørre oss hva seksuell trakassering er, og vi må spørre oss hvordan vi skaper et godt miljø som gjør at folk trives og forhindrer at det oppstår uønskede situasjoner, sier statsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer