HAR KONTAKT: Statsminister Erna Solberg har selv snakket med Trude Drevland i forbindelse med politiets nye undersøkelser av saken mot Bergens-ordføreren, som i dag går ut i ulønnet permisjon. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR KONTAKT: Statsminister Erna Solberg har selv snakket med Trude Drevland i forbindelse med politiets nye undersøkelser av saken mot Bergens-ordføreren, som i dag går ut i ulønnet permisjon. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Erna Solberg: - Klokt tenkt av Trude Drevland

Men Bergens-ordførerens fravær er et tap for valgkampen, mener statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): I dag gikk Bergens-ordfører Trude Drevland (H) ut i ulønnet permisjon, mens politiet vurderer undersøkelsessaken mot henne på nytt.

Politiet i Bergen vil bruke flere uker på å få avklart om Drevland har gjort seg skyldig i noe straffbart.

Dermed er Bergens-ordføreren satt ut av spill til etter kommunevalget.

- Klokt tenkt Statsminister Erna Solberg synes partifellen i hjembyen Bergen har tatt et klokt valg.

- Hun har tatt permisjon mens etterforskningen pågår og politiet går gjennom saken på nytt, og det synes jeg er veldig ryddig. Hun har et tydelig budskap med at hun ikke vil stå i veien for valgkampen, og derfor trekker seg litt tilbake. Det er klokt og godt tenkt, sier Solberg til Dagbladet.

- Ellers ville vi fått mange diskusjoner rundt hva og hvorfor, legger statsministeren til.

- Så tror jeg valgkampen i Bergen først og fremst kommer til å dreie seg om de politiske sakene, sier hun.

- Vanskelig Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen avgjorde i går at politiet må gjøre nye undersøkelser rundt Trude Drevlands kontakter med skipsreder Torstein Hagen, hennes reiser med familie og venner på hans bekostning og tilbud om et cruise for to personer fra Istanbul.

I tillegg kommer det at Drevland kontaktet sin venninne og næringsminister Monica Mæland i et forsøk på å få endret reglene i Norsk Internasjonalt skipsregister (NIS) slik at skipsreder Hagens nye cruiseskip kunne få seile under norsk flagg.

- Tror du saken knyttet til Drevland har skadet Bergen Høyre?

- Det er ingen nye ting i denne saken som ikke var kjent før sommeren, men alt som avsporer muligheten til å diskutere politikk, er vanskelig i en valgkamp, sier Erna Solberg.

Har snakket sammen Hun har selv hatt kontakt med Drevland.

LANG ETTERFORSKNING: Det kan bli en langvarig etterforskning i saken som er gjenopptatt mot ordfører Trude Drevland i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LANG ETTERFORSKNING: Det kan bli en langvarig etterforskning i saken som er gjenopptatt mot ordfører Trude Drevland i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Ja, jeg har snakket med henne. Det er helt naturlig i en sånn situasjon, sier statsministeren, som mener det er et tap for valgkampen i Bergen at Drevland er ute.

- Det er det selvfølgelig, hun er et fyrverkeri.

Drevlands Høyre-kollega, Oslos ordfører Fabian Stang, gjestet Dagbladets valgstudio i dag.

Han mener Drevland står midt oppi en svært vanskelig situasjon.

- Bergensbefolkningen må nå stemme på den politikken de tror på. Jeg håper Trude Drevland kommer tilbake, og det er steintøft det hun står oppi nå. Jeg er veldig glad i Trude, hun er et fantastisk menneske, hilser Stang til sin ordførerkollega i Bergen.