Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byggeskandalen:

Erna Solberg: - Nå må Stortinget få gjøre jobben sin

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg kaller alle diskusjoner om overskridelser i regi av offentlige institusjoner en utfordring.

BYGGESKANDALE: Erna Solberg vil ikke blande seg inn i diskusjonen om byggeskandalen på Stortinget og stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BYGGESKANDALE: Erna Solberg vil ikke blande seg inn i diskusjonen om byggeskandalen på Stortinget og stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg vil ikke blande seg inn i diskusjonen på Stortinget om stortingspresident Olemic Thommessen (H).

Den siste budsjettoverskridelsen, på en halv milliard, fører til krisemøter denne uka. Prosjektet er 1,2 milliarder over budsjett og mandag kveld beskrev stortingspresident Olemic Thommessen (H) saken som «et mareritt».

Trakk uttalelser

Stortingets direktør, Ida Børresen, gikk på dagen etter forrige budsjettsprekk på 500 millioner.

Thommessen forsikret Stortinget 20. desember i fjor om at byggeprosjektet ikke så ut til å bli dyrere enn 1,8 mrd.​

I dag trakk avgått stortingsdirektør Ida Børresen uttalelser i pressemeldingen der hun hevdet at presidentskapet før jul ble informert om at byggeprosjektet var blitt 500 millioner kroner dyrere.

Dagbladet er kjent med uro også i Høyres stortingsgruppe rundt stortingspresidenten. Noen mener han ikke kan overleve som stortingspresident.

- Stortinget må gjøre vurderingene

På vei hjem fra Paris sier statsminister Erna Solberg (H) dette til Dagbladet.

- Nå har jo presidentskapet gått gjennom saken og skal snakke med de parlamentariske lederne og finanskomiteen i morgen. Så kanskje får folk trekke pusten.

-Betyr det at du regner med at situasjonen rundt Thommessen blir avklart i løpet av uka?

- Det er jo Stortinget som må gjøre de vurderingene, etter at de har fått informasjonen i morgen om hva som har skjedd det siste halve året. Det som har skjedd før, er jo godt dokumentert i Riksrevisjonens rapport og har vært diskutert i Stortinget. Det som har skjedd det siste halve året, er jo ting som har Stortinget må få oppdatering om.

- En utfordring

Solberg understreker at alle diskusjoner om overskridelser i regi av offentlige institusjoner er en utfordring.

- Om det er Stortingets eller regjeringens prosjekter, om det er i Forsvaret eller en vei, er alltid en utfordring. Så skal vi sortere dette, hva som kunne vært gjort.

- Mange mener Thommessen må gå?

- Jeg tenker at det er alltid noen som mener at noen må gå på ethvert tidspunkt. Nå må Stortinget få lov til å gjøre jobben sin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!