Erna Solberg: - Norge er ikke i krise

Statsministeren avviser påstander om at Norge er inne i en økonomisk krise og ber politikere la være å svartmale situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Erna Solberg møter i Stortingets spørretime onsdag. Forrige gang hun møtte de folkevalgte for å svare på spørsmål om regjeringens politikk gikk det hett for seg. Ap-leder Jonas Gahr Støre beskyldte da Solberg for å ha vært fraværende i asyldebatten. 

- Det er svakt lederskap i en krevende tid at statsministeren er fraværendem, sa Støre.

Også i dag ble Solberg satt under press fra Ap-lederen, denne gang for å prioritere skattekutt til de rikeste framfor et sikkert arbeidsmarked for folk flest. 

Støre: - Jeg får jo ikke svar Jonas Gahr Støre hevdet statsministeren bevisst unngikk å svare på spørsmålene hans fra Stortingets talerstol.

- Vi ser tegn til at krisen er i ferd med å spre seg til andre deler av landet. Altfor mange står nå utenfor arbeid, og det koster samfunnet dyrt. Det er blitt 45 nye arbeidsledige hver dag siden Høyre og Frp overtok, samtidig går det ut 50 millioner kroner dagen i skattekutt. Regjeringens viktigste strategi på ledigheten er å kutte skatter, sa Støre fra talerstolen, og avsluttet med følgende spørsmål til statsminister Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.