- SKREMSELSPROPAGANDA:  Erna Solberg mener Lo driver skremselspropaganda. - Høyre vil ikke rasere, men utvikle velferdsstaten, sier Solberg.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
- SKREMSELSPROPAGANDA: Erna Solberg mener Lo driver skremselspropaganda. - Høyre vil ikke rasere, men utvikle velferdsstaten, sier Solberg. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Erna Solberg: - Skremsels-propagana fra LO

Erna Solberg slår tilbake mot LO, og karakteriserer angrepene som ren skremselspropaganda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOs nestleder Gerd Kristiansen slo i dag fast i et intervju med Dagbladet at Høyre og Erna Solberg vil rasere velferdsstaten, dersom Jens Stoltenberg taper valget.

- LO og Gerd Kristiansen slenger ut påstander, uten å være konkret. Dette er ikke annet enn ren skremselspropaganda fra LO, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Hun mener LOs frykt er ubegrunnet og at Landsorganisasjonens nestleder uttaler seg mot bedre viten.

- Usaklig - Jeg hadde forventet mer saklighet fra LO, men jeg er ikke overrasket. Mange av LO-toppene er også sentrale i Arbeiderpartiet, og de følger vel også med på meningsmålingene, sier Erna Solberg.

- LO og Gerd Kristiansen mener Høyre vil rasere Velferds-Norge?

- Vi vil utvikle velferdssamfunnet og sikre de svakeste i samfunnet. Virkeligheten er at forskjellene i Helse-Norge har økt under den sittende regjering. Folk kjøper seg ut av helsekøer. Vi ønsker at alle skal få best og raskest hjelp. Høyre ønsker mer fleksibilitet slik at de svakeste gruppene i samfunnet får den hjelp de trenger. Det er ikke å rasere Velferds-Norge. Gerd Kristiansen og Lo burde lese vårt partiprogram som vi la fram i går, sier Erna Solberg.

- Følger ikke med - LO mener du er fraværende i debatten om arbeidslivspolitikk?

- Da følger LO og Gerd Kristiansen dårlig med. Det er ikke mange dagene siden jeg sist var på besøk hos NTL (LO tilsluttede Norsk Tjenestemannslag, red. anm.). Jeg har snakket om dette temaet på flere møter og hos landsstyret i Høyre.

- Du fastslår at LO driver skremselspropaganda?

- Gerd Kristiansen og LO slenger ut påstander som ikke er riktig. Det er ubegrunnet skremselspropaganda. Vi ønsker sterke og saklige fagforeninger, og vi ønsker å samarbeide med dem.

- Velferds-staten ikke i fare - Gerd Kristiansen lover at LO skal mobilisere og gjøre det de kan for å sikre Jens fire nye år?

- Selv om toppledelsen i LO er medlemmer av Arbeiderpartiet og har fått aksept for å støtte partiet de er medlem av, burde LO tenke gjennom at en stor del av medlemmene faktisk stemmer på andre partier.

- Er velferds-staten i fare, dersom du blir statsminister?

- Selvfølgelig ikke. Det vil Gerd Kristiansen og LO også forstå, når de har lest vårt partiprogram.

FRYKT :  Lo's nestleder Gerd Kristiansen mener en Høyre-regjering vil rasere Velferds-Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
FRYKT : Lo's nestleder Gerd Kristiansen mener en Høyre-regjering vil rasere Velferds-Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer