Erna Solberg: – Frps klimaskepsis er utfordrende

Mener det viser mangel på kunnskap.

STATSMINISTER: Erna Solberg sier at det er uaktuelt for Høyre å sitte i en regjering som ikke mener at klimaendringene er menneskeskapte. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STATSMINISTER: Erna Solberg sier at det er uaktuelt for Høyre å sitte i en regjering som ikke mener at klimaendringene er menneskeskapte. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

At sju stortingspolitikere fra Frp vil endre partiprogrammet sitt tilbake til å bli klimaskeptisk viser mangel på kunnskap, mener statsminister Erna Solberg (H).

Det sier Solberg i et intervju med Dagsavisen tirsdag. På spørsmål om det er mulig for Høyre å sitte i regjering med et programfestet klimaskeptisk parti, vil hun ikke svare kategorisk.

– For oss er det uaktuelt å sitte i en regjering som ikke mener at klimautslippene er menneskeskapt, og har en politikk basert på det. Så det er det som står i regjeringsplattformen og oppfølgingen av den, som er det viktige for meg, sier Solberg.

Hun mener det er en viktig del av tilnærmingen mellom Høyre og Frp at sistnevnte faktisk modererte seg. Hun er derfor skeptisk til at en firedel av Frps stortingsgruppe, slik Dagens Næringsliv nylig kunne melde, vil endre partiprogrammet tilbake til at de tar avstand fra «påstanden» om at klimaendringer skyldes menneskenes utslipp av klimagasser.

– Det må jo være utfordrende for de å ha en kunnskapsløs politikk. Men for Høyre, uavhengig av Frp-land, er det umulig å sitte i en regjering som ikke har som basis at klimaendringene er menneskeskapte. På samme måte som vi mener at vi må ha EØS-avtalen som en basis for den regjeringen vi sitter i. Det er en del internasjonale forpliktelser Høyre ikke vil gå vekk fra, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer