Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna Solberg besøker brannofre i Flatanger

Tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solberg skal møte ledelsen i Flatanger kommune, redningsmannskaper og innbyggere i tettstedene Hasvåg og Småværet, som ble rammet av brannen.

Statsministeren skal blant annet diskutere hvilke utfordringer lokalsamfunnet nå står overfor.

Det var bare dager etter storbrannen i Lærdal at også de små bygdesamfunnene på kysten av Nord-Trøndelag ble rammet av en dramatisk brann.

- Sterkt inntrykk Både Solberg og kongeparet besøkte Lærdal i kjølvannet av brannen der, og fredag reiste kongeparet til Flatanger kommune. Tirsdag er det altså Solbergs tur.

- Først og fremst går mine tanker til dem som er berørt av brannen i Nord-Trøndelag og som opplever en svært dramatisk situasjon, sa statsministeren da hun kommenterte brannen for kort tid siden.

- Det er selvfølgelig en fortvilet situasjon for alle som har mistet hus og eiendelene sine, la hun til.

Solberg fortalte at det gjør sterkt inntrykk å oppleve to store branner på kort tid.

- Denne sprengkraften som ligger i tørt vær, sterk vind og sterke naturkrefter, viser at vi er sårbare, sa statsministeren.

Blusset opp Brannen i Flatanger startet sent om kvelden 27. januar, trolig som følge av gnister fra en strømlinje. Alle de 33 fastboende i Hasvåg og Småværet ble evakuert fra de rundt 20 boligene i området.

Da det ble meldt at brannen var slukket 29. januar, var 55 bygninger totalskadd.

Lørdag kveld blusset imidlertid brannen opp igjen, men søndag ettermiddag bekreftet politiet at brannen var slukket.

Brannene i Lærdal og Flatanger har satt fart i flere politiske diskusjoner om nasjonal og lokal beredskap innen brannvern, redningstjenester, politi og sykehus.

Solberg lovte i Stortinget sist uke å hegne om lokal beredskap.

- Vi kommer til å gå igjennom alle signalene som har kommet, men nærhet har stor betydning. Et lokalt brannvesen med fleksible ressurser og lokalkunnskap er viktig. Nærpolitirollen må heller aldri undervurderes, sa hun.

(NTB)

Hele Norges coronakart