Erna Solberg besøker brannofre i Flatanger

Tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solberg skal møte ledelsen i Flatanger kommune, redningsmannskaper og innbyggere i tettstedene Hasvåg og Småværet, som ble rammet av brannen.

Statsministeren skal blant annet diskutere hvilke utfordringer lokalsamfunnet nå står overfor.

Det var bare dager etter storbrannen i Lærdal at også de små bygdesamfunnene på kysten av Nord-Trøndelag ble rammet av en dramatisk brann.

- Sterkt inntrykk Både Solberg og kongeparet besøkte Lærdal i kjølvannet av brannen der, og fredag reiste kongeparet til Flatanger kommune. Tirsdag er det altså Solbergs tur.

- Først og fremst går mine tanker til dem som er berørt av brannen i Nord-Trøndelag og som opplever en svært dramatisk situasjon, sa statsministeren da hun kommenterte brannen for kort tid siden.

- Det er selvfølgelig en fortvilet situasjon for alle som har mistet hus og eiendelene sine, la hun til.

Solberg fortalte at det gjør sterkt inntrykk å oppleve to store branner på kort tid.

- Denne sprengkraften som ligger i tørt vær, sterk vind og sterke naturkrefter, viser at vi er sårbare, sa statsministeren.

Blusset opp Brannen i Flatanger startet sent om kvelden 27. januar, trolig som følge av gnister fra en strømlinje. Alle de 33 fastboende i Hasvåg og Småværet ble evakuert fra de rundt 20 boligene i området.

Da det ble meldt at brannen var slukket 29. januar, var 55 bygninger totalskadd.

Lørdag kveld blusset imidlertid brannen opp igjen, men søndag ettermiddag bekreftet politiet at brannen var slukket.

Brannene i Lærdal og Flatanger har satt fart i flere politiske diskusjoner om nasjonal og lokal beredskap innen brannvern, redningstjenester, politi og sykehus.

Solberg lovte i Stortinget sist uke å hegne om lokal beredskap.

- Vi kommer til å gå igjennom alle signalene som har kommet, men nærhet har stor betydning. Et lokalt brannvesen med fleksible ressurser og lokalkunnskap er viktig. Nærpolitirollen må heller aldri undervurderes, sa hun.

(NTB)