OL-KLAR:  Erna Solberg refset Jens Stoltenberg for å velge rally-VM framfor årstale. Nå dropper hun sjøl talen for å dra til OL i Sotsji. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OL-KLAR: Erna Solberg refset Jens Stoltenberg for å velge rally-VM framfor årstale. Nå dropper hun sjøl talen for å dra til OL i Sotsji. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Erna Solberg dropper sentralbanksjefens årstale

Reiser heller til OL i Sotsji.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For sju år siden refset statsminister Erna Solberg (H) daværende statsminister Jens Stoltenberg for å velge rally-VM, skriver Dagens Næringsliv.

- Han har det sikkert gøy, men jeg synes han burde vært her. Dette er en viktig begivenhet, og det er viktig for regjeringen å høre på hva sentralbanksjefen har å si. Vi som politikere skal ikke bare gjøre det som er gøy, sa Solberg til VG den gangen.

Får støtte fra Stoltenberg Det er vanlig at statsministrene er på årsmiddagen, ifølge DN. Foruten Trygve Bratteli, som meldte avbud i 1972, skal det bare være Stoltenberg som har droppet talen.

Nå dropper også Erna Solberg den tradisjonsrike årstalen til sentralbanksjef Øystein Olsen og reiser i stedet til OL i Sotsj, selv om det er en fast og nær ubrutt tradisjon at statsministeren er tilstede som den viktigste tilhøreren av årstalen.

Eks-statsminister Stoltenberg velger å støtte at Solberg langt på vei gjør det samme.

- Jeg synes det er flott at Solberg er tilstede i Sotsji-OL. At hun mente noe annet om slike prioriteringer for noen år siden, må nesten hun svare for, sier Stoltenberg til Dagens Næringsliv.

- Skal lese talen Torsdag går sentralbanksjef Øystein Olsen på talerstolen i Norges Bank for å holde årstalen der han skal komme med analysene for norsk og internasjonal økonomi. Alle de mest sentrale personene innen politikk, forvaltning, akademia og næringsliv er til stede, bortsett fra den mest sentrale, statsminister Erna Solberg som har valgt å reise til vinter-OL.

Statssekretær Sigbjørn Aanes sier til Dagens Næringsliv at Solberg skal lese talen.

- Jeg kan forsikre om at statsministeren vil lese årstalen og få med seg budskapet fra sentralbanksjefen.
(NTB)