Erna Solberg er favoritt som statsminister

Folket vil fortsatt ha Erna, men valgkampen spisser seg til.

FORTSATT FAVORITT: Uavhengig av parti, mener 34 prosent at Høyre-leder Erna Solberg ville egnet seg best som statsminister. Det viser en ny måling fra Ipsos MMI gjort for Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORTSATT FAVORITT: Uavhengig av parti, mener 34 prosent at Høyre-leder Erna Solberg ville egnet seg best som statsminister. Det viser en ny måling fra Ipsos MMI gjort for Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Erna Solberg er fortsatt folkets statsministerfavoritt på Ipsos MMIs måling for Dagbladet.

Uavhengig av parti, mener 34 prosent at Høyre-leder Erna Solberg ville egnet seg best. 29 prosent mener at statsminister Jens Stoltenberg er den beste til å lede Norge.

- Spisser seg til Men løpet er jevnere enn forrige måling, som var i juni. Solberg går tilbake fire prosentpoeng, og  Stoltenberg går fram to.

- Det er hyggelig å få en slik respons i samme måling hvor vi falt mye. Vår opplevelse er at veldig mange ønsker seg et skifte med mer kunnskap i skolen og et helsevesen med kortere køer. Men valgkampen spisser seg til, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Også den nåværende statsministeren er godt fornøyd med målinga. Også han tror det blir en jevn og tøff kamp om statsministerposten i innspurten.

- Det viser at det blir jevnere, at valget ikke er avgjort og at det er mange som ønsker en politikk der vi satser på skole og helse, framfor skattekutt til de som har mye fra før, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

- Må snakke politikk Han tør ikke spekulere i hvilke enkeltsaker som ligger bak bevegelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.