Erna Solberg erkjenner feil om sikkerhetsrådgiver

For første gang etter at hun omorganiserte beredskapsarbeidet ved Statsministerens kontor (SMK) erkjenner statsminister Erna Solberg (H) at det var feil å utnevne én overordnet sikkerhetskoordinator ved kontoret.

GJORDE FEIL: Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at hun ikke burde ha utnevnt én person til sikkerhetskoordinator. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GJORDE FEIL: Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at hun ikke burde ha utnevnt én person til sikkerhetskoordinator. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det kommer fram i et svarbrev fra statsministeren til Stortingets kontrollkomité som lørdag har innkalt til åpen høring etter Riksrevisjonens slakt av sikkerhets- og beredskapsarbeidet etter 22. juli 2011, melder TV 2.

I brevet skriver Erna Solberg:

«Etter å ha høstet noe erfaring, har jeg ønsket å etablere en struktur ved kontoret, snarere enn å avgrense funksjonen til én enkeltperson».

- Det er ingen tvil om at det statsministeren sier nå og det hun sa før hun ble statsminister er to forskjellige ting, sier Arbeiderpartiets justispolitiske talskvinne, Hadia Tajik, til TV 2.

Statsministeren ønsket ifølge TV 2 ikke å la seg intervjue om saken fredag.

Bokhari Enkeltpersonen Solberg sikter til er statssekretær Laila Bokhari, som ble sikkerhetsrådgiver ved SMK da Solberg overtok som statsminister i oktober 2013.

Men kritikken kom fort. Ifølge TV 2 skal embetsverket ha reagert på at den nye sikkerhetsrådgiveren tilsynelatende fikk i oppgave å koordinere landets beredskap, en oppgave som inntil da var lagt til Justisdepartementet.

I fjor måtte statsministeren gjøre endringer, og Bokharis rolle som statsministerens sikkerhetskoordinator ble tonet ned. To nye personer med et spesielt ansvar for beredskap ble ansatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer