<strong>GRATULERTE:</strong> Erna Solberg gratulerte Ole Gunnar Solskjær med manager-jobben i United. Men så måtte hun slette Twitter-gratulasjonen. Skjermdump: Twitter
GRATULERTE: Erna Solberg gratulerte Ole Gunnar Solskjær med manager-jobben i United. Men så måtte hun slette Twitter-gratulasjonen. Skjermdump: Twitter Vis mer

Erna Solberg fikk endelig rett etter Twitter-«tabbe»

- Da klubben selv valgte å rygge, så ble det ryddigst om også statsministeren ventet med å gratulere Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Like før klokka halv elleve onsdag formiddag, kommer en ny Twitter-melding fra statsminister Erna Solberg.

For andre gang på under et døgn gratulerer hun Ole Gunnar Solskjær med sjefsjobben i Manchester United. Denne gangen kan statsministeren trolig la meldingen stå.

Men Solberg tvitret også i går kveld en gratulerer-melding til Solskjær.

Da virket Manchester United selv til å bekrefte at Solskjær blir deres nye hovedtrener. På sine hjemmesider la klubben ut flere videoer videoer tirsdag kveld, blant annet med teksten:

«Solskjær blir vår midlertidige trener, 20 sesonger etter at han sikret The Treble med DET målet på Camp Nou.»

Dagbladet var blant flere norske medier som videreformidlet nyheten fra Manchester, og Erna Solberg gratulerte Solskjær med storjobben.

«Flott dag for norsk fotball. Lykke til med å holde kontroll over de røde djevlene», tvitret Solberg til Ole Gunnar Solskjær like før midnatt i går.

Slettet meldingen

Men så snudde Manchester United. Klubbens nettside fjernet teksten som virket som en bekreftelse.

Erna Solberg valgte dermed å slette sin Twitter-gratulasjon. Det vekket oppsikt, og den britiske avisa The Telegraph skrev sak på at Norges statsminister «bekreftet» Solskjær som United-trener.

- Hun har nok slettet Twitter-meldinger tidligere, men jeg kan ikke huske når, sier Rune Alstadsæter til Dagbladet.

Han er statssekretær ved Statsministerens kontor, og sier det var Solberg selv som slettet Twitter-meldingen.

- Begeistret Erna

Også KrF-leder Knut Arild Hareide tvitret i går en gratulasjon til Solskjær. Hareide har valgt å la sin melding stå på Twitter, selv om Solskjær altså ikke er offisielt klar for United ennå.

- Vi tar dette med et smil. Det var en rekke norske medier, deriblant Dagbladet, som i går kveld sendte ut hastemelding om at Solskjær ble ny hovedtrener for United, en av verdens største fotballklubber. Det vekket selvsagt begeistring hos Erna, sier Alstadsæter.

- Og så var Solberg litt vel kjapp på Twitter-labben?

- Da klubben selv valgte å rygge i saken, ble det ryddigst om også statsministeren ventet med å gratulere Solskjær.

- Lusker det Liverpool-supportere rundt Solberg som nekter henne å reklamere for erkerivalen?

- He, he. Nei, det kan jeg avvise.

Venter på ny bekreftelse

Statsminister Solberg er en ivrig tvitrer, og vekket blant annet oppsikt da hun brukte Twitter for å ta farvel med sitt musikalske idol Prince.

«Utrolig trist ! Takk for musikken i mitt liv!», skrev hun på Twitter like etter popidolets død. Samtidig inviterte statsministeren til pressetreff dersom noen ønsket å intervjue henne om Prince.

Alstadsæter sier Norges statsminister ofte bruker Twitter til å gratulere norske idrettspersoner. Han sier statsministeren fortsatt synes det er veldig moro dersom Solskjær ender med å få jobben som hovedtrener i Manchester United.

- Det er jo utrolig tøft om en norsk idrettsperson skulle få i oppgave å trene en av verdens største fotballklubber. Det synes statsministeren også. Erna har et stort engasjement for norsk idrett. Det var i ren begeistring at hun i går gratulerte Solskjær med jobben. I dag får vente å se om det kommer en ny, og mer varig, bekreftelse fra Manchester United. Erna følger nok med, sier Alstadsæter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer