Erna Solberg ikke testet for corona

Statsminister Erna Solberg er ikke testet for coronavirus selv om flere er smittet i regjeringsapparatet.

IKKE TESTET: Statsminister Erna Solberg er ikke testet for coronaviruset. Det bekrefter Statsministerens kontor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Statsminister Erna Solberg er ikke testet og er ikke i karantene i henhold til gjeldende regler og retningslinjer, får Dagbladet opplyst fra Statsministerens kontor.

- Det er begrenset testkapasitet i Norge. Derfor må det være en konkret grunn til at man eventuelt testes, opplyses det.

Statsråder og øverste ledelse av departementene i Norge er i en samfunnskritisk funksjon som må være operativ, og vil kunne testes hvis de har symptomer på smitte, ut fra de samme reglene som gjelder for helsepersonell, heter det videre i uttalelsen.

Flere smittet

Tidligere i dag ble det kjent at arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har testet positivt på coronaviruset. Han testet seg etter at statssekretær Vegard Einan ble påvist smittet.

Også statsminister Erna Solbergs nære medarbeider og statssekretær Rune Alstadsæter er smittet av corona.

- Regjeringsmedlemmene følger de samme reglene og retningslinjene som alle andre når det gjelder isolasjon- og karantenebestemmelser, heter det i uttalelsen fra SMK.

I tillegg til de som er påvist syke, er barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad i hjemmekarantene. Dette fordi han var i møter og i nær kontakt med Torbjørn Røe Isaksen fredag 13. mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer