Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Erna Solberg lyver

Sa Jens Stoltenberg til Høyre-lederen i debatten. Dagbladet.no sjekket fakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under TV 2s folkemøte i Ålesund i forrige uke hevdet Høyre-leder Erna Solberg at Arbeiderpartiet ikke kom med et eneste målrettet forslag i forbindelse med behandlingen av tiltaksplanen mot fattigdom i 2003.

Dette protesterte Jens Stoltenberg på og kalte kommunalministeren en løgner. Det igjen førte til en heftig krangel hvor Erna Solberg gjentok påstanden sin og sa at det bare var å sjekke hvem som hadde rett etter programmet.

Dagbladet.nos faktasjekk har sett programmet på nytt og undersøkt i stortingsdokumenter om hva som skjedde da fattigdomsmeldingen ble behandlet.

Og ganske riktig, Arbeiderpartiet fremmet flere forslag, blant annet forslag som også Høyre støttet.

Dette sa de:

Erna Solberg:

- Når vi la frem vår fattigdomsplan så hadde for eksempel Arbeiderpartiet ikke ett eneste tiltak i tillegg rettet mot de fattige.

Kristin Halvorsen:

DUELL: Erna Solberg og Jens Stoltenberg har møtt hverandre flere ganger i valgkampen, men i Ålesund ble det heftigere ordskifte enn vanlig. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
DUELL: Erna Solberg og Jens Stoltenberg har møtt hverandre flere ganger i valgkampen, men i Ålesund ble det heftigere ordskifte enn vanlig. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer

- Vi hadde 25.

Erna Solberg:

- Ikke et eneste tiltak. Dere hadde flere (Solberg sikter til kommentaren fra Halvorsen). Arbeiderpartiet hadde ikke et eneste tiltak.

Jens Stoltenberg:

- Det er ganske grovt det Erna Solberg nå sier, at vi ikke har noen andre tiltak. Erna Solberg lyver og det er ganske alvorlig.

Erna Solberg:

- Det går ikke an å la han sitte her og si at jeg lyver. Bare for å si det. Jeg sa følgende, han hadde ingen andre forslag når vi behandlet de målrettede vedtakene til fattigdomsplanen, og det kan vi sjekke etterpå, men du hadde ingen.

Carl I. Hagen:

- Det var ulike partier som hadde ulike endringsforslag.

Behandlingen i komiteen

Dagbladet.no har gjennomgått behandlingen av fattigdomsmeldingen i sosialkomiteen på Stortinget. Det var Aps Bjarne Håkon Hanssen som var saksordfører i komiteen.

I tillegg til selve meldingen fra regjeringen fremmet Arbeiderpartiet sammen med SV og Senterpartiet 12 andre forslag som ble nedstemt av flertallet.

I tillegg sto Arbeiderpartiet bak seks flertallsvedtak sammen med Frp, SV og Senterpartiet som regjeringspartiene ikke støttet.

Arbeiderpartiet støttet også to vedtak sammen med SV, KrF, Høyre og Senterpartiet, vedtak som ikke var fremmet i meldingen.

Når Erna Solberg hevder at Arbeiderpartiet ikke kom med et eneste forslag når fattigdomsmeldingen ble behandlet, viser dokumentene fra Stortinget at hun tar feil.

Les hele fattigdomsmeldingen fra regjeringen

Les hele komitebehandlingen i Stortinget

Les stortingsdebatten av fattigdomsmeldingen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!