Erna Solberg misbrukt i sosiale medier

Høyre måtte ta affære.

Oslo 20130910. Erna Solbergs pressekonferanse dagen etter valget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo 20130910. Erna Solbergs pressekonferanse dagen etter valget. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er under ei uke siden det ble klart at Erna Solberg er Norges neste statsminister, og skal ut i regjeringsforhandlinger med de tre andre ikke-sosialistiske partiene.

Nå misbrukes Solbergs navn allerede i sosiale medier.

På mikrobloggnettstedet Twitter er det opprettet en profil som skriver på engelsk, alt signert Solberg. Kontoen hevder den er Solbergs offisielle.

Opprettet valgnatta Det helt store gjennomslaget har kontoen foreløpig ikke hatt. Så langt er det bare 111 personer som følger meldingene fra «Solberg».

I meldingene skriver «Solberg» blant annet om telefonsamtaler med de andre partiene, og at de har forhandlinger om budsjetter og olje.

«Jeg forsikrer det internasjonale ordskiftet: asyl- flyktningpolicyen vår skal ikke endres,» ble det meldt fra kontoen i går.

FALSK PROFIL: Erna Solberg har allerede fått en falsk profil på Twitter, bare dager etter at den borgerlige siden vant valget. Faksimile: Twitter
FALSK PROFIL: Erna Solberg har allerede fått en falsk profil på Twitter, bare dager etter at den borgerlige siden vant valget. Faksimile: Twitter Vis mer

Den første meldingen fra den falske kontoen ble lagt ut 10. september, samme natt som Solberg og de borgerlige ble kåret til valgvinnere.

Det er foreløpig uvisst hvem som har opprettet kontoen, og hvorfor vedkommende ønsker å utgi seg for å være den trolig kommende statsministerens offisielle talerør ut i verden.

- Uheldig - Det er uheldig at dette skjer. Det er klart i strid med Twitters egne retningslinjer, så vi har allerede rapportert kontoen til dem, forteller Erna Solbergs pressesjef, Haakon Dagestad, til Dagbladet.

Han forventer at Twitter raskt stenger kontoen.

Høyre ble oppmerksomme på kontoen da NRK tok kontakt.

- De ønsket utdypende kommentarer til en av meldingene, sier Dagestad.

Han forteller at oppmerksomheten rundt Solberg har økt betraktelig siden valgseieren.

- Dette er dessverre sånn vi må regne med at kan skje nå, men så langt dette det eneste eksempelet vi har sett på at noen har opprettet en falsk profil, sier pressesjefen.

Solberg har selv den offisielle profilen @erna_solberg på Twitter som hun bruker aktivt.