Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna Solberg møter Bill Clinton i dag

Den tidligere amerikanske presidenten kommer til middag i statsministerboligen.

SKAL MØTE ERNA SOLBERG: USAs tidligere president Bill Clinton møter i dag statsminister Erna Solberg i statsministerboligen i Oslo. Foto: NTB Scanpix
SKAL MØTE ERNA SOLBERG: USAs tidligere president Bill Clinton møter i dag statsminister Erna Solberg i statsministerboligen i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg møter i dag tidligere president i USA, Bill Clinton. De møtes til en «uformell samtale», ifølge VG, som var først ute med saken.

Tor Aagaard Borgersen ved statsministerens kontor bekrefter besøket overfor Dagbladet. Clinton er på et privat besøk i Norge og har rettet en henvendelse til statsministeren om et møte.

- Det kom en henvendelse fra Clinton om et møte med statsministeren som hun har takket ja til. Det er et uformelt møte, så agendaen er ikke formalisert, men det er naturlig at områder der det i dag er en del samarbeidspunkter kommer opp, sier Borgersen, og nevner FNs bærekraftsmål, helse og Aidsproblematikk, som både Norge og The Clinton Foundation er engasjert i.

- Vi vet han er i Skandinavia, men vi vet ikke hvorfor han er her, sier Borgersen.

Solberg skal møte Clinton til middag i statsministerboligen i kveld, og en høyst begrenset del av Solbergs stab får anledning til å delta. Møtet mellom Solberg og Clinton skal ha en lav profil uten spesielle avklarte tema for diskusjon, bekrefter kilder tett på statsministeren overfor Dagbladet.

Bill Clinton var USAs president fra 1993 til 2001, og er gift med Demokratenes presidentkandidat i 2016, Hillary Clinton. Han var den første sittende amerikanske presidenten som besøkte Norge i 1999.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!