Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna Solberg om Listhaugs exit: - Hun kan komme tilbake som minister

Hvem som skal ta over for Sylvi Listhaug er ennå ikke klart, opplyser statsminister Erna Solberg.

MØTTE PRESSEN: Statsminister Erna Solberg møtte pressen i statsministerboligen, og sier hun ennå ikke har bestemt hvem som skal ta over som justisminister. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sylvi Listhaug går av som justisminister og sier at hun ikke lenger kan tillate at hennes «avgang åpner for at Frp mister makt og gjennomslag».

Statsminister Erna Solberg sier på en pressekonferanse i statsministerboligen tirsdag formiddag at Listhaug meddelte i går kveld at hun ønsket å trekke seg.

Ny minister ikke bestemt

- Hun er en hardtarbeidende statsråd som har vært opptatt av gjennomføre politikk. Hun har hatt en klar og tydelig stemme. Hun har satt regjeringssamarbeidet og politikk først. Den siste uka har vært belastende for henne. Det har vært karakteristikker som ikke hører hjemme i norsk politikk. Hun er en tøff dame og kommer til å være en tydelig stemme i ulike posisjoner framover, sier Solberg.

GÅR AV: Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister. Video: NTB Scanpix. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Solberg sier at det ikke er bestemt hvem som skal ta over som justisminister, men er klar på at det blir en ny minister fra Frp.

Statsministeren sier at Listhaug er aktuell for andre poster i regjeringen.

- Det at hun går av nå, er ikke til hinder for at hun kan bli statsråd seinere.

Støtter ikke «heksejakt» og «barnehage»

På spørsmål fra Dagbladet om Solberg ville kalt den siste uka en «heksejakt», et ord som Listhaug har brukt, svarer statsministeren følgende:

- Jeg ville ikke brukt ordet heksejakt, sier hun.

Hun støtter heller ikke Listhaugs bruk av ordet «barnehage».

- Jeg vil ikke karakterisere norsk politikk som en barnehage, sier Solberg.

Hun sier at hun framover ønsker mer politiske diskusjoner enn å ha en intern diskusjon med karakteristikker mot hverandre.

- Velgerne bestemmer

På spørsmål om hva hun tenker om Listhaug mener at Ap-leder Jonas Gahr Støre ikke er egnet som statsminister, svarer hun følgende:

- Jeg mener at det er velgerne som skal vurdere om de er egnet eller uegnet. Det er velgerne som bestemmer under valg og de ga et flertall til borgerlig side, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!