Laila Anita Bertheussen

Erna Solberg rystet. Hørte om Wara-spekulasjonene i går

Statsminister Erna Solberg sier hun og regjeringen er i sjokk. Dagen før PST tok ut siktelse hørte hun rykter om at Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen kunne stå bak brannen.

SIKTET: Justisminister Tor Mikkel Wara sin samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for overteredelse av straffeloven paragraf 225 bokstav b for å foreta noe som vekker mistanke for at en straffbar handling er begått uten at den er det. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Laila Anita Bertheussen (54), samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) er siktet for å ha påsatt en brann i familiens bil natt til søndag.

PST mener at hun har oppdiktet en straffbar handling og gitt inntrykk av at brannen er påtent av en eller flere gjerningsmenn.

Statsminister Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen orienterte om saken i ettermiddag, kort tid etter en pressekonferanse fra PST.

- Som dere er kjent med har PST tatt ut siktelse og pågrepet samboeren til Tor Mikkel Wara. Hun er siktet for å ha oppdiktet en straffbar handling.

- Et sjokk

- Opplysningene om dette var et sjokk for meg. Det har vært et sjokk for, jeg tror hele regjeringen. Jeg ble informert om dette kort tid før PSTs pressekonferanse etter at de hadde fått rettens medhold til pågripelse og ransaking, sier Solberg.

- Jeg ba da Tor Mikkel Wara om å komme til mitt kontor umiddelbart. Jeg ga dem informasjonen i dag rundt klokka 15.00. Jeg har lyst til å understreke at dette gikk veldig tungt inn på Tor Mikkel. Dette er en tragedie for han og for hans familie. Tor Mikkel ba i den samtalen om å få permisjon fra sin stilling som justis- og beredskapsminister for å ivareta sin familie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer