MISTER OPPSLUTNING: Høyre-leder Erna Solberg avviser at det er ubehagelig med svake målinger og sier det viktige er å løse regjeringens oppgaver. Foto: Jaques Hvistendahl
MISTER OPPSLUTNING: Høyre-leder Erna Solberg avviser at det er ubehagelig med svake målinger og sier det viktige er å løse regjeringens oppgaver. Foto: Jaques HvistendahlVis mer

Erna Solberg svekket på statsministermåling

- Det vil alltid være bølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en meningsmåling Norstat har gjort for NRK, svarer halvparten av de spurte at de ønsker Ap-leder Jonas Gahr Støre som statsminister. Bare en tredel vil ha Erna Solberg (H).

I målingen foretrekker 32,6 prosent Solberg, mens tilsvarende tall for Støre er 49,4 prosent, melder NRK.

I september i fjor var forholdet 42 prosent til Solberg og 45,8 prosent til Støre.

Høyre-lederen avviser at det er ubehagelig med svake målinger og sier det viktige er å løse regjeringens oppgaver.

- Det vil alltid være bølger, særlig med vanskelige diskusjoner og reformer som vi er inne i nå, sier Solberg og viser blant annet til omstillingen fra oljenæringen.

Jonas Gahr Støre mener målingen viser at velgerne ønsker et skifte.

- Det er hyggelige tall som jeg tar til meg, og jeg mener dette viser at velgerne vil ha en annen politikk, og at Arbeiderpartiet har oppdatert oss etter at vi tapte valget, sier Støre.

18,1 prosent av de spurte svarer at de er usikre eller ikke vet hvem de foretrekker som statsminister. Målingen er tatt opp mellom 3. og 9. mars.

(NTB)