Erna Solberg voktes av væpnede soldater under Brussel-besøk

EU-hovedstaden i terrorberedskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Væpnede soldater vokter Erna Solberg i EU-hovedstaden.

- Beredskapen er nok høyere i hele Europa nå, sier Solberg, som mener det viktigste i terrorkampen er å lære av hverandre.

 Uniformerte soldater preger bybildet i Brussel. Soldater tok oppstilling også ved den norske ambassaden onsdag - da Solberg besøkte den belgiske hovedstaden.

Angrepene i Paris og avsløringen av omfattende terrorplaner i Belgia har plassert terrorbekjempelse øverst på dagsordenen i Europa igjen.

- De barbariske angrepene i Paris og trusselen om terrorangrep i andre deler av Europa skal ikke kue oss. Viljen til å forsvare verdiene våre er blitt enda sterkere, understreket EU-president Donald Tusk etter møtet med Solberg i Brussel.

EU-presidenten kalte Norge EUs nærmeste partner.

- Lære av hverandre I terrorkampen ønsker Erna Solberg først og fremst et informasjonssamarbeid med resten av Europa.

- Jeg ønsker først og fremst alt som bidrar til at vi får mer informasjon og informasjonsutveksling, mer kunnskap om miljøene, mer arbeid for å sørge for integrering og mindre ekstremisme. Alt det vi kan lære av hverandre, det er faktisk det viktigste, sier statsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.