HØYRE HÅND: Sigbjørn Aanes har stått statsminister Erna Solberg svært nært de siste sju åra. Nå er det slutt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HØYRE HÅND: Sigbjørn Aanes har stått statsminister Erna Solberg svært nært de siste sju åra. Nå er det slutt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Sigbjørn Aanes

Erna Solbergs nærmeste rådgiver slutter: - Leit, men jeg har forståelse for prioriteringen, sier statsministeren

Statssekretær og spindoktor Sigbjørn Aanes slutter i jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet / NTB): Aanes slutter om ti dager uten å ha en jobb å gå til.

Ifølge Dagens Næringsliv ønsker Aanes å tilbringe mer tid med familien. Sønnen (6) har ved flere anledninger klaget på arbeidsmengden til Solbergs avtroppende pressesjef.

Han har vært presseansvarlig for statsminister Erna Solberg og kommunikasjonssjef i stortingsgruppen før det, og dermed svært vært tett på Høyre-lederen gjennom de siste sju år. 11. desember er det slutt.

- Jeg har verdens artigste jobb, så dere må tro meg på at det er av hensyn til familien. Sønnen min sier nå hver dag at jeg må få en annen jobb. Han mener normale pappaer ikke sitter med telefonen hele tiden mens han maler fine tegninger, sier Aanes til avisa.

- Det er leit at Sigbjørn slutter, men jeg har forståelse for prioriteringen hans, sier statsministeren i en kommentar til Dagbladet.

Aanes har tidligere også vært kommunikasjonssjef for stortingsgruppen, og har de sju siste årene vært tett på Solberg.

- Han gir ærlige tilbakemeldinger og har veldig god kunnskap både fra partiet og regjeringen. Sigbjørn har evnen til å gi tydelige beskjeder og likevel være venner med folk, sier Solberg.