Erna Solbergs popularitet stuper

Flest vil fortsatt ha Erna Solberg (H) som statsminister, men etter Geilo-turen daler populariteten, ifølge en NRK-måling.

Avstanden mellom statsminister Erna Solberg (H) og Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre har blitt mindre, viser en fersk statsministermåling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Avstanden mellom statsminister Erna Solberg (H) og Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre har blitt mindre, viser en fersk statsministermåling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På spørsmål om hvem som er best skikket til å være statsminister i Norge, svarer 46 prosent Erna Solberg, mens 34 prosent svarer Ap-leder Jonas Gahr Støre, viser en måling Norstat har utført på vegne av NRK. 20 prosent av de spurte svarer «vet ikke».

Til sammenligning svarte kun 27 prosent Støre og hele 58 prosent Solberg på samme måling for en måned siden.

Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning mener fallet nesten ene og alene skyldes skandalene.

SVARER: Statsminister Erna Solberg måtte svare på kritikken hun har fått etter 60-årsfeiringen på Geilo. Reporter: Steinar Suvatne / Dagbladet. Vis mer

– Dette er en måling som handler om Erna Solbergs egnethet som statsminister og på den måten en personlig måling. Den negative medieomtalen som statsministeren har fått de siste ukene tror jeg har hatt en effekt, sier han.

I forrige uke ble det kjent at Erna Solberg og familien samlet mer enn ti personer på en restaurant og i en leilighet på Geilo i vinterferien. Politiet etterforsker om smittevernreglene ble brutt på turen.

I tillegg ble det kjent at Solbergs egen statssekretær var aktiv da Moldes ordfører Torgeir Dahl la skylden for smitteøkningen på Oslo og byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer