Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna Solbergs stabssjef tar selvkritikk

Erna Solbergs stabssjef Lars Øy ble informert om Høyres bekymringssamtaler med Kristian Tonning Riise, men fortalte det ikke til henne. Nå tar han selvkritikk.

IKKE INFORMERT: Erna Solbergs (H) stabssjef tar selvkritikk og sier han burde forsikret seg om at partiledelsen var informert om Tonning Riise. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE INFORMERT: Erna Solbergs (H) stabssjef tar selvkritikk og sier han burde forsikret seg om at partiledelsen var informert om Tonning Riise. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ser i ettertid at jeg burde ha forsikret meg om at partiledelsen var informert, selv om det er partikontoret som håndterer denne type saker med partiledelsen, skriver Øy i en epost til VG. Han fikk vite om samtalene med Tonning Riise før jul.

Statsminister Erna Solberg (H) har gjentatte ganger sagt at hun skulle vært informert tidligere om samtaler Høyre hadde med Unge Høyre-leder Tonning Riise om hans oppførsel på tampen av 2017.

SELVKRITIKK: Statsministerens stabsjef, Lars Øy (t.v.) tar selvkritikk. Foto: Scanpix
SELVKRITIKK: Statsministerens stabsjef, Lars Øy (t.v.) tar selvkritikk. Foto: Scanpix Vis mer

Stortingsrepresentant Tonning Riise trakk seg fra vervet som Unge Høyre-leder 9. januar 2018 med henvisning til at han blant annet «ved flere anledninger har utvist for dårlig dømmekraft» og at #metoo-kampanjen hadde vært en vekker.

Solberg ble først informert samme dag som han gikk av.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!