STATSMINISTERDUELLEN:

Erna står støtt i stormen - men flere vil ha Jonas

Midt under budsjettdramaet og kritikk om svakt lederskap får Erna Solberg en opptur: Hele 89 prosent av velgerne mener hun gjør en god eller middels god jobb som statsminister.

Erna står støtt i stormen - men flere vil ha Jonas
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bare åtte prosent mener Solberg gjør en dårlig jobb, viser Ipsos’ statsministermåling for november. Solberg har gjennom hele sin regjeringstid ligget over Jens Stoltenberg i popularitet. Blant Høyres velgere er det 80 prosent som mener Solberg gjør en god jobb som statsminister.

Høy tilfredshet

Målingen er tatt opp i forrige uke, i dagene 14.-16. november, før budsjettdramaet tilspisset seg på Stortinget.

Valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning mener at Ipsos-målingen viser at velgernes tilfredshet med Erna Solberg som statsminister er høy, etter tre år som regjeringssjef.

- Det samme viste våre tall for Jens Stoltenberg i 2013, men han vant som kjent likevel ikke valget. Det trenger derfor ikke være fundamental misnøye med statsministeren, selv om velgerne stemmer fram et skifte, sier Johannes Bergh.

Jonas i tet

Jonas Gahr Støre er for tiden sterkere ønsket som statsminister enn Erna Solberg.

På oppdrag fra Dagbladet har Ipsos bedt respondentene i målingen vurdere hvilken politiker de mener er best egnet til å bli statsminister, uavhengig av eget partivalg. 22 prosent mener Erna Solberg er best egnet, mens 30 prosent mener Ap-lederen er best egnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer