Erna større enn Siv

Erna Solberg og Høyre trenger ikke lenger stå på bordet for å være størst. Kanskje er Siv Jensen sjokkert av målingen?

GRUNN TIL Å SMILE:  Erna Solberg og Høyre har for første gang godt forbi Frp på meningsmålingene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GRUNN TIL Å SMILE: Erna Solberg og Høyre har for første gang godt forbi Frp på meningsmålingene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Her får vi igjen for å være konstruktive i opposisjon, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagbladet.

På Synovates desembermåling får Høyre 21.8 prosent oppslutning, et byks på hele 4.6 prosent i forhold til valgresultatet. Fremskrittspartiet fikk en oppslutning på 21.5 prosent, og er dermed flyttet fra «den blå tronen».

Samtidig ligger Venstre godt over sperregrensa, og med 4.9 prosent oppslutning ville partiet firedoblet stortingsgruppa om det var valg i dag.Terningkast 5 - Det er hyggelig at det ser ut som om framgangen vår ikke bare er et valgbluss. Vi er opptatt av å vise tydelige alternativer. Det tror jeg vi får igjen for nå, sier Erna Solberg.

Høyre-lederen stiller på bilde med Venstres Skjei Grande, men vil ikke snakke om noen mulig sentrum/høyre-regjering så lenge før neste valg. Dette er Høyres beste resultat siden mars 2008, da de i én enkelt måned lå foran Frp på partibarometeret. Ellers har Frp ligget foran Høyre på alle målinger de siste åra. De siste månedene har tendensen vært tydelig, og Høyre har vunnet fram på bekostning av Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer