Jøran Kallmyr

Erna stusser over Russland

Den russiske ambassaden reagerer kraftig på justisminister Jøran Kallmyrs 8.-maitale. Statsministeren ser ingen grunn til å beklage og forstår ikke Russlands ordvalg.

FERSK MINISTER.
Jøran Kallmyr (FrP) tok over som justisminister for kun en måned siden. Her sammen med statminister Erna Solberg på Slottsplassen første dag på jobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FERSK MINISTER. Jøran Kallmyr (FrP) tok over som justisminister for kun en måned siden. Her sammen med statminister Erna Solberg på Slottsplassen første dag på jobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes ordet blasfemi var et rart ord å bruke om dette. Nesten alle statsrådene holdt taler som liknet på denne. I talen han holdt var det en tydelig understreking og takknemlighet for hjelpen som Sovjet ga Norge under 2. verdenskrig.

Det sier statsminister Erna Solberg om den skarpe kritikken mot justisminister Jøran Kallmyrs tale på Jørstadmoen under frigjøringsdagen 8. mai.

Dagbladet treffer henne under en kampanjesamling for Høyre-folk fra hele landet på Gardermoen. Hun har akkurat snakket til sine om at de må ha lave skuldrer og ikke akseptere bildet som tegnes av alt som er galt, når hun selv må imøtegå kritikk mot egen regjering.

- Frihet mot sosialisme

Under markeringen av frigjøringsdagen på Jørstadmoen 8. mai snakket justisminister Jøran Kallmyr (Frp) om «frihet mot sosialisme». Det skjedde i en passasje der han snakket om opprettelsen av NATO etter den andre verdenskrig.

- NATO ble opprettet i skyggen av den gryende trusselen fra kommunistregimet i øst. Den kalde krigen var preget av ideologiske motsetninger. Demokrati mot diktatur. Frihet mot kommunisme og sosialisme. Men også av trusselen fra atombomba. For Norge var det ekstra nært fordi vi hadde bjørnen som vår nabo, sa Kallmyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer