Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna takker Per-Kristian

Høyre-ledelsen vil savne ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble i dag klart at Høyres Per-Kristian Foss ikke tar gjenvalg som nestleder. Erna Solberg ønsker å rette en stor takk til Foss for innsatsen han har gjort.

- Per-Kristian har vært en sentral bidragsyter i partiet siden han ble leder av Unge Høyre i 1973. I løpet av karrieren sin har han vært leder av Oslo Høyre, 1. og 2. nestleder i partiet og Finansminister i Bondevik II-regjeringen.

Solberg sier Foss har gjort en formidabel innsats i løpet av sin karriere.

- Det er få politikere som har holdt en så høy og god profil over så lang tid som Per-Kristian. Han har bidratt til synliggjøring av Høyres politikk på mange områder. Og selv om han er mest kjent for økonomisk politikk utad kjenner jeg ham som svært engasjert på mange andre områder. Særlig innenfor utdanning og kultur og sosiale spørsmål, ikke minst har han jobbet mye med tiltak for å gi folk som ramler utenfor arbeidslivet en ny sjanse i det siste, sier Solberg.

Høyre-lederen vil rette en stor takk til Foss for hans betydelige bidrag til partiet så langt. Men understreker at Høyre fortsatt vil få stor nytte av han som stortingsrepresentant.

- Han har alltid vært en solid støttespiller. Vi kommer til å savne ham i ledelsen, men har stor respekt for at han nå ønsker å gi rom for nye krefter.

LEDET HØYRE: Erna Solberg og Per-Kristian Foss på Høyres landsmøte i fjor. I april skal den nye ledelsen velges og da stiller ikke Foss til gjenvalg. Foto: Scanpix
LEDET HØYRE: Erna Solberg og Per-Kristian Foss på Høyres landsmøte i fjor. I april skal den nye ledelsen velges og da stiller ikke Foss til gjenvalg. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media