Erna tapte kraftkampene

Høyre for kjernekraft, vasskraftutbygging og oljeboring i nord.

TAPTE: Redaksjonskomiteen fikk to tap i kraftsaker under dagens landsmøte. Partiet vil gå inn for økt vasskraftutbygging, kjernekraft og oljeboring i nord. FOTO: SCANPIX
TAPTE: Redaksjonskomiteen fikk to tap i kraftsaker under dagens landsmøte. Partiet vil gå inn for økt vasskraftutbygging, kjernekraft og oljeboring i nord. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Høyres landsmøte vedtok sin fremtidige energipolitikk i dag, og etter gårsdagens jubeldag, måtte ledelsen se seg slått på flere viktige områder.

• De sier ja til oljeboring i nord.• De sier ja til å bygge ut vernede vassdrag.• De sier ja til å utvikle kjernekraft.

Ledelsen tapteAlle forslagene var gjenstand for debatt, og flere av beslutningene ble tatt med et lite flertall blant de 298 delegatene. To av vedtakene ble også stemt gjennom mot redaksjonskomiteens innstilling.

Landsmøtet gikk mot ledelsen, og gikk inn for både Sør-Trøndelags forslag om økt utnyttelse av norske vassdrag, og et forslag om å forske på og utvikle kjernekraft i Norge. Høyre følger med det Fremskrittspartiet, som lenge har uttrykt seg positivt til kjernekraft. 

Høyre sier nå at de vil:

- Legge til rette for økt kraftproduksjon fra vannkraft ved bedre utnyttelse av vannressursene, modernisering av eldre kraftverk i allerede regulerte vassdrag, samt vurdere forsiktig utbygging i vernede områder, står det nå i partiets program.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer