Erna taus om «ellevill» og «flau» Ropstad

Ropstad mener deler av klimabevegelsen ser på mennesker som dyr. Erna Solberg er taus om saken. Støre og Lysbakken krever redegjørelse fra henne omgående.

- DESPERAT: Uttalelsene KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad kom med om «farlig tankegods» i den grønne bevegelsen, skaper sterke reaksjoner på Stortinget. Video: Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte da jeg hørte Ropstad, sier Audun Lysbakken.

Det vekker oppsikt på Stortinget at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad i helga tok et knallhardt oppgjør med miljøbevegelsen.

- Det kristne menneskesynet er under angrep. Det er noen ideer som truer verdigrunnlag som mange mennesker har tatt for gitt, sa Ropstad til KrF's landstyre.

Ideene han mener truer menneskeverdet er høyreekstremisme, presset for å gjemme bort religion i det offentlige rom, og miljøbevegelsen.

- Trua på at mennesket strengt tatt ikke er noe mer enn et litt intelligent dyr. Den grønne bevegelsen har bidratt med enormt mye bra, men deler av den grønne bevegelsen i Europa kommer også med et fallet tankegods med på kjøpet: En total avvisning av at mennesket er skapt med en iboende egenverdi.

Taust fra Erna

Han utdypet synet sitt på Politisk kvarter på NRK radio i dag.

- Jeg liker både mennesker og dyr. Men jeg har ikke hørt Politisk kvarter og da blir det feil å kommentere på innholdet, sier Solberg til Dagbladet.

Forholdet mellom KrF og Høyre har fått et skudd for baugen de siste dagene etter at Dagbladet kunne fortelle at Erna Solberg støtter en utredning om et eventuelt lovforbud av såkalt homoterapi. Kjell Ingolf Ropstad har vært tydelig på at han ikke ønsker en slik utredning, som han mener er «unødvendig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer