Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mette-Marits Jeffrey Epstein-møter

Erna taus om Mette-Marit-skandalen

Statsministeren sier det er Slottet som må avklare.

I LONDON: Fra den norske ambassaden i London i dag må Erna Solberg svare på spørsmål om Mette-Marits forhold til Jeffrey Epstein. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I LONDON: Fra den norske ambassaden i London i dag må Erna Solberg svare på spørsmål om Mette-Marits forhold til Jeffrey Epstein. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Erna Solberg er taus om kronprinsesse Mette-Marits kobling til seksualforbryteren Jeffrey Epstein.

Solberg sier det er Slottet som må avklare saken videre, ikke henne.

Statsministeren tar ikke kronprinsessen i forsvar når Dagbladet tar opp saken på Den norske ambassaden i London. Solberg sier hun ikke vil kommentere en sak hun ikke kjenner detaljene i.

- Jeg vet ikke forholdene rundt Mette-Marits kontakt med Epstein og under hvilke omstendigheter de møttes. Jeg vet heller ikke hvor godt planlagt de møtene var, sier Solberg til Dagbladet.

Solberg er i London for å overvære Nato-toppmøtet i den britiske hovedstaden denne uka.

- Ingen formening

Kronprinsesse Mette-Marit møtte Epstein hjemme hos ham selv, og i Oslo, bekrefter Slottet til Dagens Næringsliv. Møtene fant sted mellom 2011 og 2013, lenge etter at Jeffrey Epstein ble dømt for menneskehandel og overgrep mot mindreårige.

- Tenker du at slottet eller Mette-Marit selv kunne ha googlet Jeffrey Epstein i forkant av møtene?

- Det har jeg ingen formening om. Det er Slottet som må avklare om de burde ha gjort grundigere bakgrunnssjekk eller ei, sier Solberg.

KOMMENTAR: Dagbladets politiske redaktør Geir Ramnefjell om hvorfor kronprinsesse Mette-Marit nå beklager sine møter med Jeffrey Epstein. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Beklagende kronprinsesse

Den amerikanske milliardæren Epstein ble først dømt i 2008, men fikk en svært mild behandling av påtalemyndigheten og domstolen. Han sonet ett år for å ha betalt en mindreårig for sex, noe som tilsvarer menneskehandel i staten han ble dømt i.

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, sier kronprinsesse Mette-Marit i en uttalelse sendt fra Slottet til DN.

De fleste av møtene - som kronprinsessen nå beklager - skal ha skjedd i sosiale sammenhenger, og opphørte i 2013 da hun skal ha følt at han forsøkte å bruke forbindelsen overfor andre.

Næringslivstopp Celina Midelfart var en rekke ganger på Jeffrey Epsteins fly i 1996 og 1997. Hun har ikke hatt kontakt med ham siden, sier hun til Dagens Næringsliv.

Se og Hør melder tirsdag at FBI ønsker å snakke med Midelfart om hennes forbindelse til Epstein.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media