Oslo 20150914
Høyre s valgvake på Ekeberg Restauranten . Erna Solberg ankommer
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Oslo 20150914 Høyre s valgvake på Ekeberg Restauranten . Erna Solberg ankommer Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Erna til Dagbladet: - Veldig leit om vi taper Oslo

Ankom valgvaken nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter 20.30 mandag kveld ankom statsminister Erna Solberg Høyres valgvake på Ekerbergrestauranten i Oslo.

På vei inn til restauranten sa statsministeren at det ville være veldig leit for Høyre å tape makta i landets hovedstad, Oslo.

- Jeg vil ikke gi noen intervjuer om dette nå, men det ville være veldig leit om vi skulle miste Oslo, sier Solberg til Dagbladet.

Foran et stort pressekorps ankom statsminister Solberg valgvaken i blitzregn, med utsikt over Oslo sentrum fra Ekeberg.

Solberg valgte å kjøre bakveien inn til Ekebergrestauranten og var kun tilstede bare i noen få sekunder før hun ble eskortert videre, og inn på valgvaken og et eget rom på restauranten. Da Solberg ankom, ble hun omsvermet av pressekorpset som sto og ventet på henne.

- Jeg er veldig spent på resultatene, sa hun også.

Hun ville ikke uttale seg om noe annet, og kommer heller ikke til å tale på valgvaken før hun føler seg rimelig trygg på et valgresultat.
Klokka 21.00 stenger landets valglokaler. Også da kommer de første offisielle valgprognosene etter at forhåndsstemmene er talt opp.

- Ikke veldig spent, sier ektemannen Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes ankom Høyres valgvake like før sin kone.

- Det står bra til, jeg er ikke så veldig spent. Jeg har vært med på dette veldig mange ganger, og det har vært mer spennende andre ganger, sier Finnes til Dagbladet.

Han stemte ved årets valg i hjembyen Bergen, en av byene hvor Høyre risikerer å miste makta.

- Det er klart at Bergen er spesielt spennende på grunn av alt som har skjedd, og alle venter nok litt ekstra på resultatene fra den byen, sier Finnes.

- Men det er også mange andre artige momenter knyttet til valget, sier han.

- Viktig å beholde makta i Oslo Tidligere i kveld uttalte Høyre-ministerne Torbjørn Røe Isaksen og Jan Tore Sanner at det er viktig for Høyre å beholde makta i Oslo. Om de klarer det eller ikke, er uvisst. De siste målingene viser et dødt løp mellom borgerlig og rødgrønn side.

Målingene antyder likevel at hvis Miljøpartiet De Grønne blir like store som prognosene spår, og de velger Arbeiderpartiet som sin samarbeidspartner, at det går mot Arbeiderparti-styring i Oslo kommune de neste fire åra.

- Men vi har styrt i 18 år. Ingenting varer evig, men jeg håper på å vinne.

- Ikke lei av Høyre Han sier at om Arbeiderpartiet tar makta i Oslo, skjer ikke det som følge av at Oslos befolkning er lei av Høyre, Fabian Stang eller byrådsleder Stian Berger Røsland.

- De siste målingene viser at det står og faller på Miljøpartiet De Grønne.

Røe Isaksen mener at Oslo Høyre ikke har kunnet bruke et «nei til eiendomsskatt» mer aktivt enn de faktisk har gjort.

- Eiendomsskatt har overskygget andre, langt viktigere saker, som blant annet skoler, sier kunnskapsministeren.

- Blir veldig jevnt Til Dagbladet mandag sa Oslo-ordfører Fabian Stang følgende om dagens skjebnevalg:

- Jeg tror nok mitt liv som ordfører henger i en tynn tråd. Det blir veldig jevnt i Oslo, hver stemme teller!