Erna tjener mest i regjeringen, men kan ikke matche Jonas

Ap-lederen har langt større inntekt og formue.

RIVALER: Jonas Gahr Støre og Erna Solberg kjemper om samme ministerpost, men har helt ulik formue og inntekt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
RIVALER: Jonas Gahr Støre og Erna Solberg kjemper om samme ministerpost, men har helt ulik formue og inntekt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Statsrådene i Høyre/Frp-regjeringen tjener stort sett rundt millionen, viser skattelistene for 2015.

Statsminister Erna Solberg tjener mest, med 1,6 millioner. De to tidligere åra har imidlertid utenriksminister Børge Brende toppet lista, mye på grunn av stillingen som sjef for World Economic Forum, som han innehadde i 2011-13; i år er Brende på «vanlig» regjeringsnivå med 1,2 millioner kroner.

«Nye» statsråder

I den nedre delen av lista finner vi den «nye» kulturministeren Linda Hofstad Helleland med 736 000 kroner. Helt nederst ligger Sylvi Listhaugs etterfølger som landbruksminister Jon Georg Dale med 681 000 kroner, men dette gjenspeiler trolig at han bare rakk å være minister i et par uker av fjoråret.

Miljøvernminister Vidar Helgesen har desidert størst formue av regjeringsmedlemmene med 9 millioner kroner. Solberg er nummer to med 2,1 millioner.

Ikke overraskende er Ap-leder Jonas Gahr Støre den mest formuende partilederen på Stortinget, med 65 millioner kroner. Pengene stammer for en stor del fra familiens salg av Jøtul på 70-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.