Erna tror på bomløsning - «hvis alle vil»

Statsminister Erna Solberg vil ikke svare på om det var klarert med henne at Frp-leder Siv Jensen holdt seg unna gårsdagens kveldsmøte om bomkrisa.

TAUS: Statsminister Erna Solberg nektet å besvare spørsmål knyttet til bompengekrangelen - og Siv Jensens fravær fra onsdagens møte. Reporter / video: Mats Rønning / Lars Eivind Bones. Vis mer

- Jeg har ingen kommentarer til de interne prosessene i regjering, svarte statsministeren gang på gang da hun ble konfrontert om den pågående bomkrangelen i regjeringen torsdag.

Det skjedde også da Dagbladet på direkte spørsmål spurte om det var klarert på forhånd at Frp-leder og finansminister Siv Jensen ikke møtte til onsdagens samtaler i regjeringens representasjonsbolig.

Kun KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Trine Skei Grande var tilstede da tilbakemeldingene fra Venstres ekstraordinære gruppemøte tidligere på dagen ble diskutert med statsministeren.

- Håper på løsning

Statsministeren var til stede da regjeringen presenterte sin nye satsing på offshore havvind på Ekebergrestauranten torsdag. I etterkant av framleggelsen ble hun møtt med spørsmål fra pressen om den pågående konflikten i regjeringen.

- Jeg håper at vi finner fram til en løsning. Jeg mener at det hadde vært viktig for alle fire partiene, men ikke minst for klimaet, bilistene og byene våre framover, sa hun.

Erna Solberg sier det nå som før handler om å finne en balanse mellom klimahensyn, byutvikling og hensynet til bilistene.

- Vi forsøker å finne gode balansepunkter. Jeg mener vi har muligheten til å finne et balansepunkt hvis alle vil, men så får vi se. Vi har alle ambisjoner på viktige områder for våre partier, sa hun og fortsatte:

- Jeg mener vi har muligheter til å finne fram til gode løsninger. Så tenker jeg at det blir litt opp til viljen hos alle.

Taus Solberg

Statsministeren avviste alle spørsmål om hvordan hun og regjeringen nå legger opp arbeidet og hvor lang tid det vil ta før en eventuell enighet kan bli presentert.

- Jeg har ingen kommentarer til tidsplanen, når vi har møter eller andre ting. Dere får stå og henge ved alle dørene dere kan finne meg på, sa hun.

- Men skulle du helst ha sett at en løsning var kommet på plass langt tidligere?

-Ja, det tror jeg alle skulle!