Erna varsler økt ledighet i Nord-Norge

På grunn av forholdet til Russland.

ADVARER: Statsminister Erna Solberg (H) frykter at det kjølige forholdet mellom Russland og Vesten kan føre til økt arbeidsledighet i Nord-Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ADVARER: Statsminister Erna Solberg (H) frykter at det kjølige forholdet mellom Russland og Vesten kan føre til økt arbeidsledighet i Nord-Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) frykter at Vestens sanksjoner mot Russland rammer sysselsettingen i Nord-Norge. Stortingsrepresentant Torgeir Fylkesnes (SV) mener det er ansvarsfraskrivelse.

Solbergs sier til Dagens Næringsliv at det tradisjonelle samarbeidet over grensen i Nord-Norge vil rammes av de internasjonale sanksjonene mot Russland.

— Russlands motsvar på de internasjonale sanksjonene Norge er en del av, rammer allerede sysselsettingen i nord, og det vil trolig bli enda mer merkbart når sanksjonene fra Vesten skjerpes, sier Solberg til Dagens Næringsliv.Hun mener det ikke er tvil om at det nå blir tyngre for næringslivet og energisektoren, samt at russlandsdimensjonen i nordområdesatsingen vil bli mindre i årene framover.

Stortingsrepresentant Torgeir Fylkesnes (SV) fra Troms mener Solberg prøver å bløffer seg ut av konsekvensene av egen politikk med en grov forenkling.

— Gjennom hele året har de kuttet i tiltak i Nord-Norge. Hun varsler en ledighet hun selv har satt i gang. Nå legger hun skylden på Russland, og det provoserer meg, sier Fylkesnes til NTB.

SV-eren mener regjeringen må ta sin del av skylden for en eventuell ledighetsøkning i nord på grunn av kutt i regionale virkemidler, kutt i virkemidler til fiskeri og landbruk, differensiert arbeidsgiveravgift og sentralisering av offentlige arbeidsplasser.

— Jeg savner at statsministeren i stedet for å skylde på russerne, legger fram ei liste over tiltak som skal motvirke økt ledighet i Nord-Norge, sier han. (©NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 228361927


Varnish cache server