Erna varsler økt ledighet i Nord-Norge

På grunn av forholdet til Russland.

ADVARER: Statsminister Erna Solberg (H) frykter at det kjølige forholdet mellom Russland og Vesten kan føre til økt arbeidsledighet i Nord-Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ADVARER: Statsminister Erna Solberg (H) frykter at det kjølige forholdet mellom Russland og Vesten kan føre til økt arbeidsledighet i Nord-Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) frykter at Vestens sanksjoner mot Russland rammer sysselsettingen i Nord-Norge. Stortingsrepresentant Torgeir Fylkesnes (SV) mener det er ansvarsfraskrivelse.

Solbergs sier til Dagens Næringsliv at det tradisjonelle samarbeidet over grensen i Nord-Norge vil rammes av de internasjonale sanksjonene mot Russland.

— Russlands motsvar på de internasjonale sanksjonene Norge er en del av, rammer allerede sysselsettingen i nord, og det vil trolig bli enda mer merkbart når sanksjonene fra Vesten skjerpes, sier Solberg til Dagens Næringsliv.Hun mener det ikke er tvil om at det nå blir tyngre for næringslivet og energisektoren, samt at russlandsdimensjonen i nordområdesatsingen vil bli mindre i årene framover.

Stortingsrepresentant Torgeir Fylkesnes (SV) fra Troms mener Solberg prøver å bløffer seg ut av konsekvensene av egen politikk med en grov forenkling.

— Gjennom hele året har de kuttet i tiltak i Nord-Norge. Hun varsler en ledighet hun selv har satt i gang. Nå legger hun skylden på Russland, og det provoserer meg, sier Fylkesnes til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer