Erna vekket latteren i Det hvite hus: - Du har spart det beste til slutt

Erna Solberg og de nordiske statslederne tatt imot av president Barack Obama i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) og de fire andre nordiske statsministerne ble i dag tatt imot i Det hvite hus av USAs president Barack Obama med pomp og prakt til toppmøte.

Statslederne startet dagen allerede klokka 07.00 i dag lokal tid, 13.00 her hjemme i Norge.

Klokka 15.00 i dag holdt Erna Solberg et innlegg i Det hvite hus etter møtet. Etter planen skulle 6500 gjester være til stede mens Barack Obama, Solberg og Finlands president Sauli Niinistø holdt sine innlegg i hagen ved Det hvite hus.

Erna og ektemannen Sindre Finnes ble tatt imot av Michelle og Barack Obama. De ble møtt av en æresgarde og korps på South Lawn utenfor presidentresidensen, og håndhilste på presidentparet før de gikk i Det hvite hus.

Ibsen Den første som fikk ordet i residensen, var Obama selv.

- Vi har mye å takke Norden for, sa president Obama og ramset opp blant annet HC Andersen, Pippi Langstrømpe, Henrik Ibsen og nordisk design, sier presidenten.

- Noen av oss liker også danse til Abba. Og jeg forstår at Finland har den største tettheten av heavy metal-band i verden. Noen ganger kan de nordiske språkene høres ut som «Game of Thrones», sier presidenten. Fikk salen til å le Deretter fikk Finlands president Sauli Niinistø ordet, før det var Solbergs tur. Statsministeren startet sitt innlegg med en vennligsinnet spøk i retning Obama.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer