FÆRRE KOMMUNER: Minst 50 kommuner, det vil si hver niende kommune, må slå seg sammen for å oppnå en ny grense på maksimalt 400 kommuner her i landet, mener statsminister Erna Solberg (H). Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FÆRRE KOMMUNER: Minst 50 kommuner, det vil si hver niende kommune, må slå seg sammen for å oppnå en ny grense på maksimalt 400 kommuner her i landet, mener statsminister Erna Solberg (H). Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Erna vil at hver niende kommune slår seg sammen

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 50 kommuner, det vil si hver niende kommune, må slå seg sammen for å oppnå en ny grense på maksimalt 400 kommuner her i landet, mener statsminister Erna Solberg (H).

I dag har Norge 428 kommuner. Til nå har tre kommuner sagt at de vil slå seg sammen, og Norge får dermed 426 kommuner.

Regjeringen vil ikke ha mer enn 400 kommuner, slår Solberg fast overfor Aftenposten.

For å oppnå dette antallet, må minst 50 kommuner slå seg sammen, det vil si hver niende kommune.

- Vi gjør jo ikke dette bare på gøy. Det er for å sikre velferdssamfunnet vårt i framtiden. Det er viktig å huske at en tredel av landets kommuner har under 3.000 innbyggere. Og over halvparten har under 5.000, sier Solberg, som mener kommuner må ha en viss størrelse for å ha tilstrekkelig kompetanse og dermed gi innbyggerne ansvarlige tilbud.

Kommuner som slår seg sammen innen 2017, skal få det Solberg kaller «gulrøtter». Men hun avviser fullstendig å svare på hva som skjer etterpå, hvis det da fortsatt er for mange kommuner her i landet.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram