Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna vil bli statsminister

Høyre vil ha sjefen om de ikke-sosialistiske vinner over Jens i 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre vil kreve statsministerposten hvis de borgerlige partiene vinner stortingsvalget til neste år.

Det slår Høyre-leder Erna Solberg fast i et påskeintervju med NRK. Dermed utfordrer hun Siv Jensen til kamp om hvem som skal være Jens Stoltenbergs hovedutfordrer under valget i 2009.

- Jeg er Høyres statsministerkandidat og vi kommer til å gå inn i valgkampen, og eventuelle forhandlinger etterpå, med krav om at Høyre skal ha statsministeren, sier Solberg.

Høyre gjorde et historisk dårlig stortingsvalg i 2005 og fikk bare støtte av 14,1 prosent av velgerne. Partiledelsen fikk da kritikk fra flere hold fordi Høyre gikk til valg med KrFs Kjell Magne Bondevik som statsministerkandidat.

- Jeg håper velgerne gir ikke-sosialistisk side mandat til å danne regjering, og i Høyre har vi nå en veldig klar bevissthet på at det er vi som er limet på den borgerlige siden, sier Solberg.

- Vårt utgangspunkt er en regjering hvor alle de fire borgerlige partiene kan delta. Det blir ingen borgerlig regjering hvis ikke både Frp og Venstre støtter etableringen av et slikt prosjekt. Og jeg synes vetouttalelsene som er fremsatt fra begge hold, bare gjør det vanskeligere å felle den rød-grønne regjeringen, sier Høyre-lederen.

(NTB)

Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media