Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna vil forske mer på flåttsykdom

- Hun er villig til å se dette fra pasientenes side, sier flåttdemonstrant som møtte Erna Solberg.

FÅR ERNAS OPPMERKSOMHET: - Hun er opptatt av at dette skal forskes på, og at dette er en gruppe som fortjener oppmerksomhet, sier Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes om Erna Solbergs holdning til flåttsykdom. Foto: Veronica Zimmer
FÅR ERNAS OPPMERKSOMHET: - Hun er opptatt av at dette skal forskes på, og at dette er en gruppe som fortjener oppmerksomhet, sier Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes om Erna Solbergs holdning til flåttsykdom. Foto: Veronica Zimmer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres statsministerkandidat Erna Solberg var på vei til Stortinget etter et intervju, da hun litt før klokka halv ett i dag støtte på demonstranter som aksjonerte til støtte for den kontroversielle borreliose-legen Rolf Luneng.

- Det er ingen hemmelighet at Erna Solberg er opptatt av denne gruppen, sier Høyres kommunikasjonssjef og Erna Solbergs nære medarbeider Sigbjørn Aanes.

Ser til utlandet Erna ble stående i fem-ti minutter og snakke med blant andre Lars Monsen som er kjent for villmarksprogrammer på TV, men  Aanes hørte ikke hva de snakket om.

Det gjorde derimot Veronica Zimmer, som tok bildet av Erna sammen med demonstrantene. Zimmer oppfattet dette som Solbergs budskap:

- Hun er villig til å se på alle metodene som anvendes. Hun vil vel ha en holdningsendring, til at vi ikke vet alt i Norge, men kan kikke til utlandet, sier hun til Dagbladet.

Empati
Ifølge Aanes er borreliose en av sykdommene det skal forskes mer på under en regjering med Høyre.

- Vi vil etablere en plan for å løfte forskningsinnsatsen på sykdommer som i dag har et dårlig behandlingstilbud, eksempelvis borreliose, sier han til Dagbladet.

- Jeg tror Erna Solberg er den som har tatt ordet «empati» i sin munn. Jeg opplever at hun er mer villig til å se dette fra pasientenes side, sier Veronica Zimmer.

- Fortjener oppmerksomhet
Sigbjørn Aanes forteller at Erna Solberg nå sitter alene og forbereder seg til partilederdebatt, og derfor ikke har anledning til å kommentere saken.

Han bekrefter at Solberg er oppmerksom på Monsens og flåttdemonstrantenes sak.

- Hun er opptatt av at dette skal forskes på, og at dette er en gruppe som fortjener oppmerksomhet, sier Sigbjørn Aanes til Dagbladet.

HOLDNINGSENDRING: Flåttdemonstrant Veronica Zimmer  oppfatter at Erna Solberg vil ha en holdningsendring om flåttofre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HOLDNINGSENDRING: Flåttdemonstrant Veronica Zimmer oppfatter at Erna Solberg vil ha en holdningsendring om flåttofre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling