Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna vil ikke ta verdisaker fra asylsøkere: - Ikke aktuelt

Vil ikke gjøre som Danmark.

 VERDISAKER:  Statsminister Erna Solberg vil ikke ta verdisaker fra asylsøkere som kommer til Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VERDISAKER: Statsminister Erna Solberg vil ikke ta verdisaker fra asylsøkere som kommer til Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke aktuelt for Norge å konfiskere asylsøkeres verdisaker, sier statsminister Erna Solberg (H).

Det danske folketinget vedtok tirsdag nye innstramminger som innebærer at dansk politi kan beslaglegge kostbare gjenstander og pengebeløp på over 10.000 kroner for å betale for asylsøkernes opphold.

- Det er ikke aktuell norsk politikk. Du kan være rik og forfulgt ifølge flyktningkonvensjonen. Den skal være et grunnleggende prinsipp for vår behandling, sier Solberg til NTB.

Men hun understreker at asylsøkere i Norge ikke nødvendigvis skal ha tilgang på alle gratistjenester i Norge hvis de har evne til å betale for seg.

- Det er et helt annet prinsipp. Men vi beslaglegger ikke penger fra folk som kommer til Norge. Det er flyktningkonvensjonen som er grunnlaget for vurderingen av om du har behov for beskyttelse i Norge, ikke om du er fattig eller rik, sier statsministeren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media