Erna vil se på pipesaken

Kommunalminister Erna Solberg lover Stortinget klare svar i pipesaken, men ikke før til våren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har skaffet oss en overflatisk oversikt over saken, og tar veldig seriøst den kritikken som er reist. Men samtidig har vi per dags dato, og etter bare seks dagers vurdering, ikke grunnlag for å betvile det arbeidet og de vurderingene som er gjort av våre fagmyndigheter og Sintef, sier Erna Solberg.

Hun understreker at fagmyndighetene fortsatt mener at utette og sprukne elementskorsteiner ikke er farlige så framt de er riktig montert.

Samtidig registrerer hun at andre eksperter så vel som svenske myndigheter har et annet syn.

Skal undersøke

Ministeren kommer på banen etter at leder av Stortingets kommunalkomité, Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), i forrige uke skrev brev til Solberg, hvor hun krever en redegjørelse i Stortinget om saken. Nå har hun fått brev tilbake, der Solberg også svarer på vegne av justisminister Odd Einar Dørum. Ansvarsområdene er delt, Kommunaldepartementet har ansvaret for regelverk rundt oppsetting av fyringsanlegg, mens Justisdepartementet har ansvaret for brannvern og tilsyn.

«Dei påstandane som er komne fram i Dagbladet gjeld fleire forhold, og dei er alvorlege. På grunn av dette, og på grunn av at påstandane gjeld tilhøve som ligg eit godt stykkje attende i tid, vil eg få lov til å kome attende med meir informasjon i ei høveleg form til Stortinget ein gong i vårsesjonen 2004, som på ein god måte vil gjere greie for dei spørsmåla som har vore reist i media om desse pipesakene,» skriver Solberg i svaret.

Svar kommer til våren

- Vi må vurdere om det er tilfellet at mange har farlige piper, og om dette bør granskes. Det klarer jeg ikke på seks dager. Vi må gjennomgå hva de fem tidligere kommunalministrene har foretatt seg. Det må gjennomgås for å etterprøve det fagmyndighetene har gjort. Informasjonen vil foreligge til våren, sier Solberg.

Magnhild Meltveit Kleppa er glad for at Solberg ikke avfeier saken.