Ernas enfold

Da Erna Solberg ønsket seg mer mangfold i staten, gikk hun ut og fant en hvit høyremann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«DEPARTEMENTET har som mål å bidra til et bredere mangfold blant ledere i staten. Kvinner og personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke.»

Med disse honnørordene avsluttet utlysingen etter direktør for det nye Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI), som opprettes etter delingen av Utlendingsdirektoratet. For dem som kjenner miljøet, var utlysingsteksten bortimot skreddersydd for en av landets mest profilerte innvandrere. Manuela Ramin-Osmundsen er jurist fra et av Frankrikes mest prestisjefylte universiteter, snakker flere språk og har bred erfaring fra fagområdet, blant annet som leder av Senter mot diskriminering og nå som visedirektør i UDI, hvor hun også i lengre perioder har vært fungerende direktør. I tillegg er hun minoritetskvinne. Hun syntes selvskreven for jobben, og det var hodejegerne i Detector enige i. De innstilte henne på førsteplass.

MEN KOMMUNALMINISTER Erna Solberg hadde andre planer for den viktige jobben. Hun mente Høyres tidligere statssekretær i Sosialdepartementet, Osmund Kaldheim, var en bedre mann. Problemet var at han ikke var bedre kvalifisert. På langt nær. Ikke hadde han høyere utdannelse, ikke hadde han særlig erfaring med integrering og mangfold, og han var beviselig verken kvinne eller hadde innvandrerbakgrunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer