Ernas krav etter avsløring om etterlønn: - Han må rydde opp

Erna Solberg sier det nok «ikke var så lurt» av fiskerministeren å søke om - og motta - 120 000 kroner i etterlønn som han ikke har krav på.

KREVER OPPRYDNING: I München forteller Erna Solberg at hun nå forventer en opprydning fra fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H). Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet
KREVER OPPRYDNING: I München forteller Erna Solberg at hun nå forventer en opprydning fra fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H). Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MÜNCHEN (Dagbladet): Erna Solberg sier hun fortsatt har tillit til fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H).

Dagbladet avslørte i går at Sivertsen søkte om - og fikk - 120 000 kroner i etterlønn da han ble statssekretær i november i fjor. Dette på tross av at Sivertsen gikk rett inn i ny jobb i regjeringen.

Sivertsen kom fra jobben som ordfører i Lenvik kommune i Troms. Søknaden om etterlønn ble sendt flere uker etter at Sivertsen var utnevnt som statssekretær. Sivertsen tjente like over millionen i året som ordfører. Som statsråd i Solbergs regjering tjener han enda mer.

- Dette synes jeg Sivertsen skal rydde opp i. Hvordan regelverket har vært i den kommunen, det får kommunen rydde opp i. Vi bør ha et system hvor en som går over i vanlig jobb ikke mottar etterlønn, sier Erna Solberg til Dagbladet.

- Er det hans feil eller regelverkets feil?

- Det er nok åpenbart et regelverk som ikke har vært godt nok, det må kommunen se på, men man må heller ikke søke om etterlønn i en slik situasjon, svarer Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer