Ernas mann med konspirasjonsteori om NRKs valgdekning

Beskyldte NRK for å ha lagt en bevisst strategi for å sverte Høyre i valgkampen.

FORSVARER ERNA: Høyreleder Erna Solberg blir tatt i mot av ektemannen Sindre Finnes etter valgvake i kjølvannet av stortingsvalget i 2009.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORSVARER ERNA: Høyreleder Erna Solberg blir tatt i mot av ektemannen Sindre Finnes etter valgvake i kjølvannet av stortingsvalget i 2009. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes beskyldte NRK for å ha lagt en bevisst strategi for å sverte Høyre i valgkampen.

Nå trekker han uttalelsene.

Under en TV-sendt skoledebatt på NRK tirsdag kveld ergret Finnes seg så kraftig over programleder Ingunn Solheim at han på Twitter ba kanalen vurdere å permittere henne.

Han var like opprørt da NRK ringte og intervjuet ham etter debatten:

- Er det baktanker? Handler det om økonomi? Avtaler? Lovnader? Det er spørsmålet.

- Hvem tror du planlegger dette fra NRKs side?

- Jeg vet hvem som sitter og koker sammen slikt. Det tror jeg alle vet, så det slipper jeg å si, sier Finnes, som har hatt flere verv i Høyre og til daglig er fagsjef i Norsk Industri.

- Valgkampen har NRK forberedt seg på i lang tid. Dette ser ut som en bevisst strategi om å sverte Høyre. Det har vi sett flere eksempler på i denne og forrige uke. Hvorfor stiller ikke NRK kritiske spørsmål til regjeringen som har styrt i åtte år, fortsatte Finnes, som like etter intervjuet ringte tilbake og ønsket å trekke alle sine uttalelser.

- Det jeg sa ble sagt i affekt. Jeg er inhabil i saken. Det var en debatt om min kone, og jeg var opprørt, framholdt han.

I dag har også Finnes beklaget overfor NRK og programleder Ingunn Solheim.

(NTB)