Ernas nye ballgutter

- Heier på dem bare de ikke slår Brann, sier Erna og sparker i gang spillet.

SPARK PÅ BALLEN: Erna Solberg prøver seg med ballen sammen med guttene fra Kauma Sports Club som skal til Norway Cup i år. Hun møtte dem på plenen til residensen til den norske ambassaden i Lilongwe i Malawi. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
SPARK PÅ BALLEN: Erna Solberg prøver seg med ballen sammen med guttene fra Kauma Sports Club som skal til Norway Cup i år. Hun møtte dem på plenen til residensen til den norske ambassaden i Lilongwe i Malawi. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILONGWE (Dagbladet): Etter et langt besøk på barneskolen Nthulu, sykepleierskolen Nikhoma College of Nursing og møtt unge jenter som deltar i nettverksprogrammet «Young Women can do it», møtte Erna Solberg et guttelag fra Kauma Sportsclub som skal til årets Norway Cup senere i sommer.

Til Norge På spørsmål fra Dagbladet om hun vil heie på dette laget, svarer hun:

- Ja, så lenge de ikke slår Brann.

15-åringene fra landsbyen Kauma utenfor hovedstaden Lilongw har aldri vært i utlandet før, og nå skal de fly helt til Norge. Men de skal komme en uke før selve turneringen starter, for å akklimatisere seg og se an motstanderne.

Pasningsspill På spørsmål fra Dagbladet om spillestil får vi vite at de heier på Barcelone og liker å spille korte pasninger via midtbanen.

Langpasninger er de ikke så glad i. At Spania røk ut av verdensmesterskapet i Brasil, har de imidlertid fått med seg.

Guttene selv mener de er veldig gode og kan nå helt til topps i Norway Cup.

Foto:Nina Hansen / Dagbladet
Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Målet er å hente hjem pokalen, forteller de.

Fotballaget får noe støtte fra den norske ambassaden, resten av finansieringen er private bidrag fra folk og bedrifter i Norge.

Foto:Nina Hansen / Dagbladet
Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer