Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ernas retorikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunalminister Erna Solberg beskyldte lørdag Dagbladet for å fare med løgn i vår lederartikkel forrige mandag. Den handlet om asylpolitikk og menneskerettigheter. Vi skrev at de såkalte ureturnerbare asylsøkerne får en behandling som strider mot humanistiske prinsipper og menneskerettigheter. Kommunalministeren «beroliger Dagbladets lesere med at asylsøkere har de rettighetene de skal ha i Norge». Da har hun altså nå tatt hensyn til den kritikken Den europeiske kommisjon mot rasisme og intoleranse har rettet mot Norges behandling av de ureturnerbare asylsøkerne.

Vi skal gjerne beklage ordene om at kommunalministeren har omtalt somaliske asylsøkere på en måte som kan gi inntrykk av at de er kollektivt kriminelle. Men vi merker oss at hun spør om vi ønsker køen av «grunnløse asylsøkere» tilbake. I vår verden kan i høyden en søknad være grunnløs, ikke et menneske. Og vårt anliggende var å vise hvilke verdier som formidles gjennom hennes og regjeringens retorikk omkring problemet.