Ernas siste ord fikk opposisjonen til å rase

Det kokte over da statsministeren refset retorikken til Sylvi Listhaugs motstandere på Stortinget. Audun Lysbakken lurer på om Erna Solberg har forstått noe som helst av Listhaug-saken.

SISTE ORD: Erna Solberg tok først talerstolen for å oppfordre til en «debatt uten karakteristikker». Statsministeren ba om ordet én gang til for å refse debattnivået hun nettopp hadde vært vitne til. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en pinlig opptreden av landets statsminister.

Slik oppsummerer SV-leder Audun Lysbakken Erna Solbergs innsats fra Stortingets talerstol i dag.

Statsministeren var synlig forbannet på en opposisjon som fortsatt hamret løs mot Sylvi Listhaug, selv om mistillitsforslaget mot henne ikke ble noe av.

Ernas oppfordring

Solberg manet først politikerne til å vise «anstendighet», men tok ordet på nytt da hun mente de ikke hadde lyttet til henne. Statsministeren sa at flere i salen burde ta en kikk på sine bemerkninger fra talerstolen og vurdere om de hadde bidratt til et anstendig debattklima.

- Jeg har tidligere oppfordret til debatt basert på saklighet og anstendighet, uten karakteristikker av hverandre. I ettertid er det kanskje fint om enkelte ser på innleggene sine på nytt, sa Solberg.

Lysbakken sier han hadde forventet en helt annen tone fra Solberg på en dag hvor hennes justisminister gikk av etter å ha mistet Stortingets tillit - på grunn av ordbruk.

- Dette kommer i en uke hvor Solberg har vist at hun ikke har kontroll på egen regjering, og hvor Solberg har akseptert lefling med ytterliggående retorikk. Og så skal statsministeren gå på talerstolen og belære opposisjonen om hvordan man skal snakke. Jeg reagerer veldig på det, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer