Dramatisk økning i Europa:

Ernas største frykt

Smittesituasjonen i Norge er nå slik den var i Nederland i begynnelsen av september. Halvannen måned etter at tiltak ble innført der, har ikke smittetrenden snudd.

PÅ BRISTEPUNKTET: I Nederland er intensivavdelingene nå så fulle av coronapasienter at flere av dem blir sendt til Tyskland for å avlaste sykehusene. Foto: Piroschka van de Wouw / Reuters / NTB
PÅ BRISTEPUNKTET: I Nederland er intensivavdelingene nå så fulle av coronapasienter at flere av dem blir sendt til Tyskland for å avlaste sykehusene. Foto: Piroschka van de Wouw / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I midten av september opplevde Nederland en svært rask økning i smittetilfeller, slik også Norge nå gjør.

Forrige uke ble det registrert over 3 131 meldte tilfeller her til lands - en økning på 79 prosent fra uka før. Den voldsomme utviklingen har gjort at myndighetene nå tar grep, og har kommet med en rekke nye innstramminger for å «sikre liv og helse». For på mange europeiske intensivavdelinger begynner situasjonen å likne mer og mer på det man så i mars.

Advarer

Det er rett og slett ikke tid til å vente og se om tiltakene forrige uke virker, mener myndighetene.

- Vi er nå der Nederland var i begynnelsen av september, hvor de fikk en rask smitteøkning og en rask økning av pasienter på intensivavdeling, sa statsminister Erna Solberg på torsdagens pressekonferanse.

- Hvis dagens smittetempo fortsetter vil antallet innlagt på intensivavdeling øke kraftig de nærmeste ukene. Det vil føre til mindre intensiv-kapasitet for andre alvorlig syke, advarer statsministeren.

For det er akkurat det Solberg advarer om, som nå er situasjonen i Nederland i dag, rundt halvannen måned etter at landet opplevde starten på sin kraftige smitteøkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer