AVSLØRER: Sigbjørn Aanes har mange års erfaring fra toppnivået i politikken. Nå gir han et sjeldent innblikk i hvordan lobbyister jobber. Og hva de ikke burde gjøre. Foto: Øistein Norum Monsen
AVSLØRER: Sigbjørn Aanes har mange års erfaring fra toppnivået i politikken. Nå gir han et sjeldent innblikk i hvordan lobbyister jobber. Og hva de ikke burde gjøre. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Ernas tidligere rådgiver har opplevd de fleste triksene: - Slik jobber lobbyistene

Spinndoktor Sigbjørn Aanes mener komplisert regelverk og utallige former for kontakt, gjør det vanskelig å følge lov om journalføring.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Alle bordene på ærverdige Cafe Engebret i Oslo var fylt opp i det Sigbjørn Aanes kom inn i rommet og satte seg ned.

- Her har jeg hatt mange lunsjmøter. Det ligger nært Statsministerens kontor (SMK) og de har noen fantastiske smørbrød her, sier Aanes.

Den tidligere spinndoktoren til Erna Solberg så seg rundt i lokalet, bestilte en kaffe og pekte på det eneste ledige bordet.

- Der er Gro Harlem Brundtlands private bord, sier han og retter Dagbladets oppmerksomhet mot en liten plakett med landsmoderens navn på veggen ved siden av.

Siden 2010 har Sigbjørn Aanes vært en av statsminister Solbergs nærmeste rådgivere. I fjor høst trakk han seg tilbake fra den krevende stillingen for å få mer tid til familien. Nå skal den PR-utdannende 37-åringen flytte over til andre siden av bordet. Til PR-byrået First House. Aanes fikk seks måneders karantene fra Stortinget, men tar med seg mange års erfaring fra SMK inn i lobbybransjen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn