Ernas tips til «hverdagsintegrering»: - Ta imot flyktningene med folkeskikk

Statsminister Erna Solberg med appell om «hverdagsintegrering». Mener 17 år gamle Ali Al-Jabri fra Stovner er et forbilde.

HVERDAGSINTEGRERING: -Ta imot flyktningene med folkeskikk, var statsminister Erna Solberg appell i nyttårstalen. Utfordringene med integrering av et ekstraordinært stort antall flyktninger var et hovedtema i hennes tale. Hun sa også at omstillingen av norsk økonomi og arbeidet for å skape nye arbeidsplasser er en hovedsak for regjeringen framover. Foto: Scanpix
HVERDAGSINTEGRERING: -Ta imot flyktningene med folkeskikk, var statsminister Erna Solberg appell i nyttårstalen. Utfordringene med integrering av et ekstraordinært stort antall flyktninger var et hovedtema i hennes tale. Hun sa også at omstillingen av norsk økonomi og arbeidet for å skape nye arbeidsplasser er en hovedsak for regjeringen framover. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flyktningkrisa og utfordringen med å ta imot og integrere et stort antall flyktninger i norske kommuner, preget statsminister Erna Solbergs nyttårstale.

30 000 mennesker har kommet til Norge som asylsøkere i år. Solberg slo fast at mennesker som har flyktet fra krig og konflikt i sine hjemland, deler de samme ønskene som oss: Ønsket om å kunne forsørge seg og sine. At familien skal leve i sikkerhet og være ved god helse.

- 2016 vil by på utfordringer. Vi må få til hverdagsintegreringen, og vi må skape de nye arbeidsplassene. I Norge har vi, i fellesskap, vist en enestående evne til å finne løsninger. Til å gjøre samfunnet vårt bedre og sterkere. Skritt for skritt. Det er jeg trygg på at vi vil klare også denne gangen, sa Solberg i nyttårstalen.

Må vite hvem som kommer Hun sa at mange som har kommet til landet, ikke har beskyttelsesbehov. Derfor har det vært nødvendig å stramme inn asylpolitikken, forklarte hun.   - Politiets og sikkerhetstjenestenes arbeid er grunnleggende for vår trygghet. Vi må ha kontroll med våre grenser og med hvem som kommer inn i landet, sa Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer