Ernas valgkampstrategi

Høyre-leder Erna Solberg vil nå skyve partiet i bakgrunnen og satse mer offensivt på valgkamp for samarbeidsregjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Nå har alle tre regjeringspartiene gjennomført sine landsmøter der egne saker er profilert. I tiden framover må vi fokusere mer på det regjeringsalternativet vi står sammen om, sier Erna Solberg. Hun sier en slik strategi også må synliggjøre hvilke kompromisser de tre partiene har inngått.

Vurderer felles manifest

De tre regjeringspartiene har enda ikke meislet ut noen felles valgkampstrategi, men Solberg sier de vil vurdere å lage et felles valgmanifest og at kandidater, partiledere og statsråder fra alle partier i større grad vil opptre sammen.

- Og ikke minst vil det dreie seg om at statsminister Kjell Magne Bondevik markerer regjeringen på vegne av oss alle og i samarbeid med partilederne, sier Erna Solberg.

Kampen for samarbeidsregjeringen skal også drives ned i partiorganisasjonene og markeres på lokalplanet.

Erna Solberg vil samtidig kjøre hardt mot Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet som hun mener rir to hester:

Utfordring

- De ønsker å være et regjeringsalternativ, men samtidig kjøre valgkamp uavhengig hverandre. De er nødt til å komme med sine fellesløsninger. Det er urimelig overfor velgerne å ikke avklare hvor kompromissene i deres regjeringsalternativ ligger, mener Erna Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer