Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Erotisk paranoid» kvinne gikk amok

Den psykisk syke kvinnen sto plutselig og hylte og skreik i gangen til den kjente psykologen John Sandstrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet for en øyeblikkelig utrykning, spurte derimot politiet om ikke Sandstrøm kunne låne kvinnen mobiltelefonen han ringte fra, slik at de sjøl fikk snakke med kvinnen.

I en anmeldelse til politimester Anstein Gjengedal i Oslo karakteriserer høyesterettsadvokat Tor-Erling Staff saken som temmelig spesiell.

-  Min klient motsatte seg sjølsagt å gi fra seg mobiltelefonen til kvinnen. Hun kunne fort ha ødelagt den, slik at Sandstrøm var avskåret fra å be om ytterligere assistanse. Kvinnen hylte og skreik og forstyrret naboene, samt familie som var i huset, sier Staff til Dagbladet.

Hensynsløs

Sandstrøm sier til Dagbladet at han etter hvert ringte politiets vanlige nummer, og at en patrulje kom etter ca. en halvtime.

-  Jeg følte at jeg nærmest var til bry for politiet, sier Sandstrøm.

Den kjente psykologen anslår at kvinnen de siste åra på forskjellig vis har brutt besøksforbudet et tusentall ganger. Oslo-politiet har tiltalt kvinnen for hensynsløs atferd overfor Sandstrøm og en kollega.

Tiltalen omfatter dessuten vold mot hans sekretær på psykologens kontor, og skadeverk på hans hjemmeadresse.

 UØNSKET BESØK:  En kvinne har brutt besøksforbudet et tusentall ganger overfor psykolog John Sandstrøm. Nå har han blant annet installert kamera. Foto: Bjørn Langsem
UØNSKET BESØK: En kvinne har brutt besøksforbudet et tusentall ganger overfor psykolog John Sandstrøm. Nå har han blant annet installert kamera. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Hvorfor retter kvinnens aggresjon seg mot Sandstrøm?

-  Som psykolog var han involvert i en barnevernssak mot kvinnen på slutten av 80-tallet. Etter hvert er situasjonen blitt helt uholdbar. Ifølge en annen psykolog, som har behandlet kvinnen, utviklet hun erotisk paranoia i forholdet til Sandstrøm, sier Staff.

Såkalt erotisk paranoia, også kjent som erotomani, er en tilstand hvor pasienten innbiller seg at en annen person er forelsket i han eller henne.

Dørum informert

I anmeldelsesbrevet skriver Staff at kvinnen oppsøkte klienten på boligen flere ganger, stilte med angivelige torpedoer, la avføring i postkassa og ga i klartekst uttrykk for at hun skulle drepe hans barn.

-  Situasjonen for familien kan i perioder karakteriseres som et helvete. Sandstrøm har levert en rekke anmeldelser, som synes å være møtt med en resignert eller ikke-engasjert holdning, sier Staff.Sandstrøms situasjon er tatt skriftlig opp med justisminister Odd Einar Dørum av stortingsrepresentant Jan Simonsen.

Staff sier at det av Dørums svar går fram at det ikke kan aksepteres at personer med psykiske lidelser gjentatte ganger trakasserer og plager medmennesker.

OVERVÅKET: Psykolog John Sandstrøm måtte innstallere overvåkningsutstyr etter å ha blitt terrorisert av kvinnen.